Goust5 Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Witam Wszystkich serdecznie. Jest to mój debiut na forum. Od 2 dni jestem szczęsliwym posiadaczem P11 (2001) z lekkim kłuciem w boku, a mianowicie zabudowanym, orginalnym radyjkiem na kasety ;/ Na wstępie powiem, że jestem całkiem zielony jeżeli chodzi o caraudio. Chciałbym zmienić (wymienić, zamienić) obecnego kaseciaka na wersję z CD (nowsze radyjko tez orginalnie montowane w P11) bądz jakieś z MediaMarkt. I tu mam problem. Obecne radyjko zklecone jest z deską rozdzielcza, ładnie zabudowane. Jak do tego podejść? Razem z przyciskami od radja mam tez włącznik/wyłącznik świateł awaryjnych. Czy trzeba w rakim razie zmieniać cały panel deski rozdzielczej? wraz z radjem na wersje z CD? Jak rozwiązać wygląd i zabudowe deski rozdzielczej w przypadku wstawienia radyjka z mediamarktu? A może ta wersja radyjka na kasety ma podłączenie na zmieniarkę? Bardzo proszę o pomoc i wszelkie porady co z tym zrobić? W desperacji myślałem już o kasetach z podłączeniem na przenośne mp3 ale to już by była prefanacja muzyki. Z góry dziękuję za wszelką pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Demontujesz całe fabryczne radyjko, kupujesz nową ramkę i przekładasz włącznik awaryjnych, link do przykładowej ramki masz Tutaj. Musisz jeszcze kupić kabel przejściówkę ISO aby podłączyć nowe radio z oryginalną wiązką. Po tym zabiegu możesz montować każde radio jakie chcesz. Więcej jak podłączyć same radio w razie problemów znajdziesz na forum. Temat wałkowany a szukanie nie boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goust5 Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Dziekuje za odpowiedz. Przyznam szczerze, że spojrzałem na pierwszą strone i dalej nie szukałem. Zrefrektowałem się już i przebukowałem całe forum. Problem jaki mam to konieczność piłowania ramki. Jak to będzie wyglądać?@! Spiłowany plastik w centralnym miejscu autka w dodatku konieczność przemieszczenie włącznika świateł awaryjnych. Tu mam ładny nowiutki a taki szrotowy nie wiem jak będzie wyglądał. Z poprzednich postów (z 2009) wynika, że nie ma odpowiednich ramek tzn pod wersje P11.144 . A może coś się już zmieniło i takie ramki są? Znalazlem na allegro niby pod P11.144 ale wg mnie wygladają tak samo jak te do P11. http://allegro.pl/item1121559727_ramka_radiowa_iso_nissan_primera_p11_od_2000r.html I chyba też przy tej ramce trzeba zmienić włącznik awaryjnych ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.