Gość KamiLo Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Witam !! Czy ma ktoś może w swoim x-trailu t30 felgi 17 lub 18 cali ? Interesuje mnie jaki profil opony dobrać do takich felg i jak auto się sprawuje na większych kółkach. jeżeli ktoś ma to niech wrzuci foty pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaw Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Mam fabrycznie zamotnowane felgi o rozmiarze 17 cali. Jesli sie nie myle, są tam opony 215/60. Jest to wysokosc profilu zapewniajaca ochrone felg przed uszkodzeniami, a zarazem samochod pewnie sie prowadzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DB1978 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Spalanie wzrosnie niewiele mam tez juz pewne doswiadczenie z poprzednich aut tak wiec sie troche orietuje, aczkolwiek chcialem wiedziec tylko jak z tymi ET i szerokoscia felgi bo rozmiar kola sie nie zmieni ani profil, srednica bedzie zachowana ta sama, tylko nieco szerokosc. Tak naprawde mam dobre opony zimowe godne polecenia te 215/60/17 Vredestein, na orginalnych alufelgach, i bede chcial sobie sprawic nowy komplet letni zeby sie nie bawic w te coroczne zmiany opon, tak jest napewno drozej ale wygodniej, a kola zawsze potem mozna sprzedac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 A po co szersze opony? Dla wyglądu? Spalanie może wzrosnąć i szum opon przy dużych prędkościach może być nieznośny. Miałem 225 w hondzie na niskim profilu i jazda na autostradzie z otwartym oknem nie należała do przyjemnych. ET felg zostawiasz takie samo jak masz obecnie- ew. trochę mniejsze- większe będzie się zbliżać do piasty- mniejsze "wypychać" felgę na zewnątrz U mnie przy 225 (w hondzie) były fabrycznie felgi 7cali, więc 7,5 przy 235 też powinno wystarczyć- zawsze lepiej jak felga węższa. edyt Witam !! Czy ma ktoś może w swoim x-trailu t30 felgi 17 lub 18 cali ? Interesuje mnie jaki profil opony dobrać do takich felg i jak auto się sprawuje na większych kółkach. jeżeli ktoś ma to niech wrzuci foty pozdrawiam kalkulator opon http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissekx31 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 pewnie i głośność wzrośnie - tylko po co jeździć z otwartym oknem jak się ma klimę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piterb1 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 mam fabryczne 17 oryginały x-traila . rozmiar kola taki sam jak rzepiastych 16 a wygląd o wiele lepszy . spalanie roznicy nie ma. polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Jest różnica w komforcie jazdy między 16 a 17? Ja w hondzie miałem dość dużą, szczególnie przy wjeżdżaniu na krawężniki, progi itp...ale tam był inny profil niż do x-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.