jarek.j4 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Uzupełniłem profil - silnik 1,6 benzyna. Tak pomyślałem - czy całkowita dezaktywacja alarmu może coś pomóc. Czy ktoś próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Uzupełniłem profil - silnik 1,6 benzyna. Tak pomyślałem - czy całkowita dezaktywacja alarmu może coś pomóc. Czy ktoś próbował Były takie przypadki i nawet, o ile pamiętam ktoś już opisywał taki problem,. tu na forum. Po odłączeniu alarmu wszystko działało poprawnie. Edytowane 3 Grudnia 2017 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linar10 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Może nie tyle cały alarm co odłączyć immobilizer, przeważnie on odpowiada za takie usterki. Mi instalator alarmu (mam SEO) pokazał co odłączyć w razie problemów z odpalaniem. Choć zastrzegł że jeszcze w tym alarmie nie spotkał się z takim problemem, a w chińskich dosyć często Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek.j4 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Niestety wszystkie moje sztuczki (kilkukrotne otwieranie i zamykanie centralnego zamka sprawdzenie czujników drzwi i maski) oraz dezaktywacja alarmu nic nie dało. Po przekręceniu kluczyka słychać tylko "pykanie" z lewej strony od kierownicą. Nie wiem co dalej robić - szukać jutro jakiegoś miejscowego elektryka czy jechać do serwisu (najbliższy w Warszawie). Może ktoś ma jakiś pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Niestety wszystkie moje sztuczki (kilkukrotne otwieranie i zamykanie centralnego zamka sprawdzenie czujników drzwi i maski) oraz dezaktywacja alarmu nic nie dało. Po przekręceniu kluczyka słychać tylko "pykanie" z lewej strony od kierownicą. Nie wiem co dalej robić - szukać jutro jakiegoś miejscowego elektryka czy jechać do serwisu (najbliższy w Warszawie). Może ktoś ma jakiś pomysł. Rozumiem że rozrusznik nie kręci? Jeśli tak to spróbuj młotkiem ale trzonkiem drewnianym, tak pionowo stuknąć z czuciem w rozrusznik. Czasami się szczotki zawieszają. Zawieszają się albo czas na ich wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Rozumiem że rozrusznik nie kręci? Jeśli tak to spróbuj młotkiem ale trzonkiem drewnianym, tak pionowo stuknąć z czuciem w rozrusznik. Czasami się szczotki zawieszają. Zawieszają się albo czas na ich wymianę. Witam Prawdopodobnie alarm cobra odciął rozrusznik. Sam to przerabiałem silnik uruchamiał się na popych gdyż rozrusznik był odcięty. Zostaje do wymiany centralka alarmu. albo trzeba połączyć odcięty przewód rozrusznika Edytowane 3 Grudnia 2017 przez agit11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek.j4 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Dziękuję za zainteresowanie problemem. Pierwsza przybliżona analiza niesprawności sugeruje uszkodzenie rozrusznika (np. Szczotki) lub awarię centralki alarmu jak opisywał powyżej agit11. Nie wiem tylko od którego fachowca zacząć jutro - tego od rozruszników i alternatorów czy elektryka speca od alarmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linar10 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zacząłbym od alarmu, tańsza opcja Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zacząłbym od alarmu, tańsza opcja Ja jednak, po opisie Jarka, zaczął bym od kostki stacyjki. Coś "pyka" więc prąd gdzieś dochodzi. Może nie o takiej sile i intensywności jak potrzeba. Może styki w kostce zaśniedziały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Ja jednak, po opisie Jarka, zaczął bym od kostki stacyjki. Coś "pyka" więc prąd gdzieś dochodzi. Może nie o takiej sile i intensywności jak potrzeba. Może styki w kostce zaśniedziały? Prawdopodobnie pyka przekaźnik w centralce alarmu ale nie przełącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek.j4 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie tematem i propozycje działań w celu usunięcia usterki. Dziś rano zaprowadziłem samochód do elektryka, który zajmuje się także alarmami. Po dwóch godzinach telefon - samochód sprawny. Tak jak przypuszczało kilku kolegów przyczyną był autoalarm Cobra, nie odblokowywał sygnału idącego do rozrusznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 coś wymieniali ? naprawiali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 A u mnie wygląda na to, że przyczyną była bateria - sprawna, niby dobrze włożona ale po prawie styków (dogięcie aby nie dociskła mocno z boku baterii) problem się rozwiązał i od półtora roku problem nie wystąpił ani razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygi Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 (edytowane) Mam ten sam problem co mam zrobić Edytowane 26 Marca 2018 przez Zygi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resket Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Witam, orientuje się ktoś w którym miejscu dealer montuje moduł alarmu Cobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 CZy płytka z obcego kluczyka da się zaadoptować - ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yendras Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Witam.u mnie ten sam problem z odpalaniem.qashqai 2014 1.6 diesel w automacie.po przekreceniu kluczyka slychac tylko pykniecie.mechanik polecil wymiane akumulatora bo moj nie byl przystosowany do"start-stop"co tez uczynilem no i na kilka miesiecy problem zniknal.Niestety od wczoraj problem sie pojawil z tym ze po kilkukrotnym przekreceniu odpala-choc nie zawsze.Zauwazylem ze po podlaczeniu kabli do drugiego akumulatora z innego auta odpala ZAWSZE.dodam ze przez dluzszy czas jezdzilismy na wlaczonej ladowarce do tel.ktora byla w schowku miedzy fotelami a ta zapalniczka dziala zawsze nawet przy wylacz.zaplonie.A wiec czy problem moze byc w napieciu z akumulatora?byc moze qashqai jest bardzo czuly pod tym wzgl.co wy na to?Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi