truedomel Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Dzisiaj jadę w trasę 700km, i jak na złość coś się zaczęło dziać co mnie niepokoi, jadąc po rondzie ewentualnie na dużym zakręcie (tylko w lewo), coś huczy w lewym kole ,prawdopodobnie to tył ,ale nie wykluczam przodu,ciężko to zlokalizować.Jest to dzwięk proporcjonalny do obrotu koła w stylu łu łu łu -tylko się nie śmiać inaczej tego określić się nie da- , na 99,9% koło o nic nie obciera, ma ktoś jakies podejrzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jACA1 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 a więc tak jak przy skręcie w lewo to najprawdopodobniej albo prawe łożysko lub opona, łożysko możesz sprawdzić podnosząc auto na lewarku i sprawne ucho wychwyci szum łożyska ale sprawdź najpierw opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość truszczu Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Pewnie łożysko. Na pocieszenie mogę powiedzieć, że oprócz nie miłych wrażeń słuchowych koło nie odpadnie ani nic się nie stanie. Ja jeździłem kiedyś tak długo z tym aż w aucie nie dało się rozmawiać nawet podczas lekkiego zakrętu Możesz też spróbować koła miejscami pozamieniać i zobaczyć czy będzie różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truedomel Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Dzięki za odp.,też mam taką nadzieję,że to łożysko,trochę mnie uspokoiliście, zamienię jeszcze koła ,chociaż mogę tylko przód tył bo opony kierunkowe a na wizytę u gumiarza nie ma juz czasu, dzisiaj walę nad nasze morze mam nadzieję ,że Primera zniesie to dzielnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Przy skrecie to raczej sa przeguby zew a na prostej to łożyska hucza jak w samolocie:) i przegub wew na prostej. Ale kolega pewnie juz dawno w trasie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość truszczu Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Na prostej jak huczą łożyska to już mocno zużyte są. Gdy huczą w zakrętach to dopiero początek końca ich żywotu. Jak przeguby to tak bardziej tyrkocze i to przy mocnym skręcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.