wiesio252 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Witam serdecznie mam problem z przełacznikiem podgrzewania tylnej szyby w almerze n16 przycisk po wcisnieciu nie pozostaje w połorzeniu wcisnietym tylko wraca inne przyciski na panelu takie jak od kilmy czy obiegu po wcisnieciu sa w tym połorzeniu wiec dlaczego od tylnej szyby tak sie dzieje?? a nawet gdyby ten włacznik działał na takiej zasadzie ze nie pozostaje w połorzeniu wcisniety i załancza podgrzewanie tylnej szyby to dlaczego lampka nie swieci??? i dlaczego na konczach stykow na tylnej szybie nie ma pradu??? czy to przz bezpiecznik moze spalony jest ale który to???i przez to prad nie jest puszczony w obieg??Jezeli ktos umie mi pomoc to zgóry dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Z tego co sie orientuje to własnie zapalona lampka informuje o właczonym ogrzewaniu szyby a nie wcisniety przycisk.Możliwe że przepalona zarówka w przycisku powoduje że nie działa cały układ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Jeżeli spalona żarówka ma wpływ na zamknięcie obwodu to może być to, ale nie jestem pewien czy tak jest bo nie znam się za bardzo na elektronice. Układ masz rozrysowany w manualu w dziale EL-141. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesio252 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 A GDZIE ZNAJDE TEN DZIAŁ? JAK TO POSZUKAĆ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 1. Wchodzisz pod link: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/62968-instrukcja-obslugi-download/ 2. Tam masz kilka linków do N16, m.in ten: http://www.nissanclub.cz/manuals.php?&lang=cze&kols=12 3. Ściągasz wszystkie części od 1 do 14 i rozpakowujesz archiwum. Do rozpakowania archiwum będzie potrzebny darmowy 7-Zip albo płatny WinRar. Oba znajdziesz wpisując magiczne słowa w google (www.google.pl). 4. Jak już rozpakujesz archiwum to wybierasz wersję manuala w zależności od wieku Twojej Almerki - Jeżeli sprzed 2003 roku to będzie oznaczone jako UK albo DO określonego Nr VIN. Jeżeli masz Almerę młodszą to wybierasz drugi katalog bez UK albo OD określonego VIN. 5. Dalej znajdziesz pliki w formacie PDF - potrzebny będzie bezpłatny Acrobat Reader, szukasz go przez google. Interesuje Cię plik el.pdf. Jak go otworzysz to znajdź stronę EL-141. Przepraszam za łopatologiczny sposób tłumaczenia ale nie wiem jak wygląda poziom Twojej wiedzy z zakresu znajomości podstawowych narzędzi wykorzystywanych w Windows(założyłem, że nie jesteś posiadaczem Linuxa) oraz wyszukiwarek www. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisner Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Witam serdecznie, Mam podobny problem jak Kolega w temacie. Czy da się wymienić sam włącznik ogrzewania szyby czy trzeba kupić cały panel? Pozdrawiam, Alan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.