Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] - uszczelnianie miski olejowej

Gość bociexxx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam, musze wymienic miche olejowa bo wgnieciona , kupie w ic 4max, i teraz pytanka czy uszczelnia sie ja tylko za pomoca uszczelki ktore widnieje w cenniku ic , czy trzeba czyms posmarowac jeszcze ( jakis sylikon specjalny, uszczelniacz czy cos) ?

z gory dzieki za odpowiedzi

pzdr

Tylko silikon. Nie ma tam uszczelki. Swego czasu robiłem to samo, i tylko silikon.

Uszczelki to jakaś ściema i jest wymysł ludzi produkujących części tylko i wyłącznie. WYmieniałem w swojej almerce miske i nawet szczerze powiem Wam, że znalazłem uszczelki :D he he he :) rzecz jasna tylko w grę wchodzi sylikon. BTW kup sobie sylikon victor reinz.

ehh juz po wymianie .... zabawy troche bylo poniewaz moje "sruby" od wydechu sa nie do ruszenia , chyba ze chcialbym sie bawic w rozwiercanie itd..., wiec musialem wykrecac smoka , noi potem wkrecac go z wiszaca miską, nie polecam takich zabaw duzo nerwow, a sylikon to nawet nie wiem jakiej firmy z ic jakis czarny w tubce jak pasta do zebow do 300 stopni., zaryzykowalem i wlalem nowy olej liqui moly 10w40 ( z tymi siarczkami on ponoc , jakis taki ma kolor dziwny), no nic zobaczymy co z tego bedzie, kolega chwalil ze mu fura lepiej smiga i mniej pali ale moze to tylko jego zluzedzenie...

witam

mam podobnej treści pytanko ale nie do konca

Czy w srubie a raczej pod śruba do spuszczania oleju jest jakas uszczelka??

mam tam najprawdopodobniej wyciek chce ja dzis dociagnac ale nie wiem czy jest potrzebna nowa uszczeleczka??

hmm szczerze to nie zwrocilem na to uwagi ,ale na zdrowy rozum chyba powinna byc jakas, mozesz tez uszczelnic ja troche uzywajac tego silikony wysokotemperaturowego, posmarowac przy "lepku" i zakrecic, chyba nie powinna byc potem problemu z odkreceniem przy kolejnej wymianie...

Witam

Do śruby do zakręcenia otworu spustowego w misce olejowej jest jeszcze uszczelka miedziana ( mała podkładka o otworze pasującym do średnicy śruby. Dostępna jest za 20-30gr w każdym sklepie motoryzacyjnym. Oryginał kosztuje 3,5zł w ASO :-)