Gość Telek Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Witam, mam problem, z rana jak silnik jest zimny po odpaleniu obroty nieznacznie falują powyżej 1000 i spadają na 900, po przejechani kilkudziesięciu metrów po zatrzymaniu jest już wszystko ok. Proszę o pomoc w ustaleniu przyczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Ale,masz jakieś problemy z jazdą,czy z przyśpieszaniem?Bo to o niczym nie świadczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Telek Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Ale,masz jakieś problemy z jazdą,czy z przyśpieszaniem?Bo to o niczym nie świadczy. problemów z jazdą nie mam ale wcześniej nic takiego sie nie działo możne złe paliwko bo jest to silnik dci 2004 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 W nissanie to nie wiem jak to jest,ale w silnikach Comon raili(czyli elektronicznie sterowane wtryski)to czasem jest to związane z ciśnieniem w układzie paliwowym, wysokiego ciśnienia.Jakiś zawór nie pracuje jak potrzeba.Ale jak nie zaświeca się żadna kontrolka od sterowania(czek) to nie szukaj na siłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Telek Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 wyjeździłem tam to paliwo i zalałem na innej stacji i o wiele lepiej chodzi z rana. Już tak nie falują obroty(może delikatni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.