Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Głośny rozrząd 2,2D

Gość Bartosz G

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam Almerkę Tino 2.2 D z 2001r. i nurtuje mnie problem rozrządu , od kiedy mam to autko tzn od 108tyś ,przebiegu ,zawsze było słychać głośną pracę łańcuchów rozrządu, ponieważ Uporałem się z Wycieraczkami ,tylnymi ,i przednimi , oraz z zamulaniem przy ruszaniu z wolnych obrotów , postanowiłem dowiedzić się coś na temat rozrządu.

U mnie podczas zwiększania obrotów silnika , bardzo słychać (zawsze tak było) coraz głośniejszą pracę układu rozrządu.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie ?

Czy ktoś ma cichy rozrząd ?

Czy ktoś może wymieniał rozrząd , i z jakiej przyczyny ?

Jak wygląda sprawa z wymianą , zakupem części , ceny itd.

Proszę o wasze wypowiedzi .

Pozdrawiam

Bartosz

"oraz z zamulaniem przy ruszaniu z wolnych obrotów" ciekawi mnie jak to zrobiłeś

Z Zamulaniem ( Doprowadziłem do zwiększenia prędkości przepływu powietrza w przepływomierzu)

Ale to nie jest na temat ROZRZĄDU , --Zrobię FOTKI z opisem modyfikacji przepływomierza i wstawię. OK.

Wprawdzie mam inszy motorek, i tutaj ewidentnie przydałaby się wypowiedź kolegów z jednostkami 2.2, to niezależnie czy chodzi o "ropkę" czy o "benzynkę" jestem zdania (i do tej pory z takimi opiniami spotykałem sie na forum), że gdy łańcuch zaczyna chałasować (pewnie się wyciągnął) oznacza to "czas na wymianę".

Ot tak bym to widział, ale z drobnym zastrzeżeniem tzn., zanim zabrałbym się za wymianę łańcuszka, najpierw sprawdziłbym "napinacze" (chyba tak to sie zwie), bo może one to "osłabły", a łańcuszek jest OK.

Tak czy siak, czy chodziłoby o łańcuszek, czy o napinacze, to i tak myślę, że potrzebna Ci warsztatowa wizyta w jakimś "dobrym" warsztacie. W dobrym czyli takim co to zna się na "japończykach" i ich łańcuszkach, i przy tym dobrze robi swą robotę.

Pozdrawiam

ok czakam na tą modyfikację

Ja także :) z niecierpliwością.

Co do łańcucha u mnie słychać tylko jak jest zimny później bardzo cichnie (jest tylko delikatny szum). A jaki olej lejesz do autka?

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...