Gość Bartosz G Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Witam Mam Almerkę Tino 2.2 D z 2001r. i nurtuje mnie problem rozrządu , od kiedy mam to autko tzn od 108tyś ,przebiegu ,zawsze było słychać głośną pracę łańcuchów rozrządu, ponieważ Uporałem się z Wycieraczkami ,tylnymi ,i przednimi , oraz z zamulaniem przy ruszaniu z wolnych obrotów , postanowiłem dowiedzić się coś na temat rozrządu. U mnie podczas zwiększania obrotów silnika , bardzo słychać (zawsze tak było) coraz głośniejszą pracę układu rozrządu. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie ? Czy ktoś ma cichy rozrząd ? Czy ktoś może wymieniał rozrząd , i z jakiej przyczyny ? Jak wygląda sprawa z wymianą , zakupem części , ceny itd. Proszę o wasze wypowiedzi . Pozdrawiam Bartosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lewy5475 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 "oraz z zamulaniem przy ruszaniu z wolnych obrotów" ciekawi mnie jak to zrobiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartosz G Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 "oraz z zamulaniem przy ruszaniu z wolnych obrotów" ciekawi mnie jak to zrobiłeś Z Zamulaniem ( Doprowadziłem do zwiększenia prędkości przepływu powietrza w przepływomierzu) Ale to nie jest na temat ROZRZĄDU , --Zrobię FOTKI z opisem modyfikacji przepływomierza i wstawię. OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Wprawdzie mam inszy motorek, i tutaj ewidentnie przydałaby się wypowiedź kolegów z jednostkami 2.2, to niezależnie czy chodzi o "ropkę" czy o "benzynkę" jestem zdania (i do tej pory z takimi opiniami spotykałem sie na forum), że gdy łańcuch zaczyna chałasować (pewnie się wyciągnął) oznacza to "czas na wymianę". Ot tak bym to widział, ale z drobnym zastrzeżeniem tzn., zanim zabrałbym się za wymianę łańcuszka, najpierw sprawdziłbym "napinacze" (chyba tak to sie zwie), bo może one to "osłabły", a łańcuszek jest OK. Tak czy siak, czy chodziłoby o łańcuszek, czy o napinacze, to i tak myślę, że potrzebna Ci warsztatowa wizyta w jakimś "dobrym" warsztacie. W dobrym czyli takim co to zna się na "japończykach" i ich łańcuszkach, i przy tym dobrze robi swą robotę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lewy5475 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 ok czakam na tą modyfikację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlee11 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 ok czakam na tą modyfikację Ja także z niecierpliwością. Co do łańcucha u mnie słychać tylko jak jest zimny później bardzo cichnie (jest tylko delikatny szum). A jaki olej lejesz do autka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Silnik 2.2. nazywany nie bez powodu traktorkiem jest z natury głośny i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anderman Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Di są jeszcze ciche.Sąsiad ma DCi w n16.ten to dopiero koncert daje . a co do łańcucha w 2.2 Di to akurat to jest bardzo żywotne zjawisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.