meylo Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Witam wszystkich klubowiczów.Od prawie 2 miesięcy jestem szczęśliwy posiadaczem Maximy 3,0 automat,1997r.+sekwencja BRC.Pytanie moje:czy świece muszą być typowe Denso,czy wystarczą takie zwyklaki,które w sklepie człowiek polecał po 10 zeta szt.Mam wrażenie,że po wymianie auto zdecydowanie gorzej odpala.Czy świece mogą być tego powodem?Dzięki za pomoc,pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pen Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Witam wszystkich klubowiczów.Od prawie 2 miesięcy jestem szczęśliwy posiadaczem Maximy 3,0 automat,1997r.+sekwencja BRC.Pytanie moje:czy świece muszą być typowe Denso,czy wystarczą takie zwyklaki,które w sklepie człowiek polecał po 10 zeta szt.Mam wrażenie,że po wymianie auto zdecydowanie gorzej odpala.Czy świece mogą być tego powodem?Dzięki za pomoc,pozdrawiam denso też sa po 10 zeta. A zwyklaki to o jakich mówisz, bo znam jeszcze NGK, ale też są dobre. Może źle dobrane są parametry? Albo czasmai nowa tez może mieć złą przerwę. Ostatnio NGK sa France (made in) wiec moze dlatego. A Denso sa zawsze (póki co) Japan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Do Maximy zaleca się platynowe świeczki, kosztują więcej niż 10 zł ale warto ze względu na wydłużoną żywotność. Zmieniaj co 60000 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 do Maximy tylko i wyłącznie platynowe NGK PFR-6G11. Miałem ostatnio ten wydatek bo miałem problem z odpapaniem, oczywiście po wymianie problem zniknął wogóle. Także koszt nie mały ale efekt zobaczysz sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawq96 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 do Maximy tylko i wyłącznie platynowe NGK PFR-6G11. Miałem ostatnio ten wydatek bo miałem problem z odpapaniem, oczywiście po wymianie problem zniknął wogóle. Także koszt nie mały ale efekt zobaczysz sam jaki koszt ??? w 300zl mozna sie wyrobic? pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 coś koło 50 zł za szt wiec 300 zł oki zobacz na stronie NgK maja sklep a i na allego możesz trafić jeszcze taniej ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin1973/115 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 jaki koszt ??? w 300zl mozna sie wyrobic? pozdro... Witam, kupowałem w Intercars, zapłaciłem 300pln bez kilku złotych, na Allegro są w podobnej cenie Polecam platynowe! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Ja kupuję przeważnie Boscha lub Turlea. Wymieniam co 30 tys, mam gaz. Przy wymianie co 60 nie zapominajcie o siuwaksie w otwory, paru panów ukreciło gwinty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meylo Opublikowano 14 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Dzięki serdeczne za wszelką pomoc.Dziś właśnie postawiłem auto do mechanika.Ciekawe czy coś znajdzie.Jeśli chodzi o świece to mogę kupić denso za ok.50zł sztuka.Chyba warto...?Pozdrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.