Gość andluk68 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 czy jest możliwość zamontowania przednich czujników parkowania w servisie Nissana. W Gdańsku dowiedziałem się, iż nie realizują takich zleceń. Jest to dla mnie b. dziwne, gdyż na stronie firmowej reklamują w/w czujniki.. W skodzie nie było z tym problemu. Dajcie proszę info, czy sprzedawca w salonie chciał mnie zbyć i czy po montaży w innym warsztacie, będę miał problem z gwarancją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberkrasy Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 W dniu 12.08.2010 o 19:51, andluk napisał: czy jest możliwość zamontowania przednich czujników parkowania w servisie Nissana. W Gdańsku dowiedziałem się, iż nie realizują takich zleceń. Jest to dla mnie b. dziwne, gdyż na stronie firmowej reklamują w/w czujniki.. W skodzie nie było z tym problemu. Dajcie proszę info, czy sprzedawca w salonie chciał mnie zbyć i czy po montaży w innym warsztacie, będę miał problem z gwarancją. Witam Montowalem w salonie w Poznaniu-polody.Komplet przod - tyl.Czujniki przywiozlem swoje(allegro).Zero problemow ,czas ok 5-6 godzin.Ceny nie pamietam dokladnie ale moge sprawdzic jakby co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andluk68 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 W dniu 12.08.2010 o 20:35, cyberkrasy napisał: Witam Montowalem w salonie w Poznaniu-polody.Komplet przod - tyl.Czujniki przywiozlem swoje(allegro).Zero problemow ,czas ok 5-6 godzin.Ceny nie pamietam dokladnie ale moge sprawdzic jakby co. dzięki za info raz jeszcze zapytam w servisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1piotrp Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witam!!! Czy ktoś kto montował czujniki przednie parkowania w serwisie wie jak (do czego)są podpiete? Czy do światła cofania czy działają cały czas itp. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert k Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 W dniu 12.08.2010 o 19:51, andluk napisał: czy jest możliwość zamontowania przednich czujników parkowania w servisie Nissana. W Gdańsku dowiedziałem się, iż nie realizują takich zleceń. Jest to dla mnie b. dziwne, gdyż na stronie firmowej reklamują w/w czujniki.. W skodzie nie było z tym problemu. Dajcie proszę info, czy sprzedawca w salonie chciał mnie zbyć i czy po montaży w innym warsztacie, będę miał problem z gwarancją. W JM Chorzów bez problemów. Cena 625zł,ja dostałem gratis na przód i tył przy zakupie nowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur07 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 W dniu 25.04.2011 o 16:26, 1piotrp napisał: Witam!!! Czy ktoś kto montował czujniki przednie parkowania w serwisie wie jak (do czego)są podpiete? Czy do światła cofania czy działają cały czas itp. Pozdrawiam Do świateł cofania na pewno nie. O ile dobrze się orientuję, to powinny być podpięte do servo w hamulcach, w momencie rozpoczęcia hamowania czujniki przednie są aktywowane i działają przez cały czas hamowania i określony czas (nie pamiętam jaki)po zdjęciu nogi z pedału hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 W dniu 25.04.2011 o 19:03, artur07 napisał: Do świateł cofania na pewno nie. O ile dobrze się orientuję, to powinny być podpięte do servo w hamulcach, w momencie rozpoczęcia hamowania czujniki przednie są aktywowane i działają przez cały czas hamowania i określony czas (nie pamiętam jaki)po zdjęciu nogi z pedału hamulca. nie wiem do czego podpięte są ale u mnie jest przycisk I/0 do włączenia czujników mogą być non stop włączone jak jest na I albo wyłączone np. w czasie deszczu/śnieżycy/korku/wydzielonych pasów słupkami wtedy lubią straszyć pojedynczym piknięciem do światła cofania są chyba tylne podpięte bo gasną po wyłączeniu biegu wstecznego w środę będę w serwisie to jak nie zapomnę to się dopytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trebor1d Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 W dniu 25.04.2011 o 16:26, 1piotrp napisał: Witam!!! Czy ktoś kto montował czujniki przednie parkowania w serwisie wie jak (do czego)są podpiete? Czy do światła cofania czy działają cały czas itp. Pozdrawiam dzialaja caly czas (jazda w przod lub tyl) ale nie wiem do czego sa podpiete. mozna je wylaczyc w razie potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ziolklu Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Co do zalaczania czujnikow to w Octavii jest np tak ze wszystkie czujniki (przod + tyl) zalaczaja sie zawsze przy wrzuceniu wstecznego. Dodatkowo jest przycisk ktory pozwala na uruchomienie czujnikow w kazdej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.