Gość winsurfingradom Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Witam może wie ktoś jak założyć INTERCOOLER do 2.7 td co trzeba zmienić w dolocie i czy wystarczy założyć INTERCOOLER i wlot powietrza na maskę i czy będzie pasował z maski tdi do maski td i czy coś ten zabieg pomoże? może ma ktoś z was jakieś foto komory tdi i INTERCOOLERA pozdrawiam ps mam auto z 95r 2.7td na zwykłej pompie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Witam może wie ktoś jak założyć INTERCOOLER do 2.7 td co trzeba zmienić w dolocie i czy wystarczy założyć INTERCOOLER i wlot powietrza na maskę i czy będzie pasował z maski tdi do maski td i czy coś ten zabieg pomoże? może ma ktoś z was jakieś foto komory tdi i INTERCOOLERA pozdrawiam ps mam auto z 95r 2.7td na zwykłej pompie Założyć IC, dorobić wlot, zwiększyć dawkę na pompie - bez tego nie będzie robił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Podobno na mechanicznej pompie ZEXEL-a bez przepływki wychodziły TDI i miały 115 kucy. Podobno ludzie wstawiają IC tylko nie wiem czy nie trzeba przeregulować zaworu upustowego ta turbinie no i nie wiem jak z dawką paliwa na pompie. Koleż z forum rajdy 4x4 zakupił takowy z wstawionym IC firmowo ale nie obczaja tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr323f Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Witam, Założenie intercoolera zawsze daje poprawę parametrów pracy silnika. Generalnie zasada jest taka, że im chłodniejsze jest powietrze doprowadzone do komory spalania tym ma większą gęstość, czyli w tej samej objętości jest jego więcej a zatem umożliwia spalenie większej ilości paliwa. Skutek jest taki, że mamy większą moc. Można przeregulować pompę na większą dawkę ale już samo założenie intercoolera powinno dać się odczuć minimalnie większą mocą na wyższych obrotach. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Witam, Założenie intercoolera zawsze daje poprawę parametrów pracy silnika. Generalnie zasada jest taka, że im chłodniejsze jest powietrze doprowadzone do komory spalania tym ma większą gęstość, czyli w tej samej objętości jest jego więcej a zatem umożliwia spalenie większej ilości paliwa. Skutek jest taki, że mamy większą moc. Można przeregulować pompę na większą dawkę ale już samo założenie intercoolera powinno dać się odczuć minimalnie większą mocą na wyższych obrotach. Pozdrawiam Piotr W tym przypadku, ta sam ilość paliwa, więcej powietrza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.