Gość j4ck Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 witam i proszę o pomoc. Jak mógłbym złączać zapłon w PF z manualną skrzynią bez konieczności wkładania kluczyka? Kiedy kilka dni temu go kupiłem, pokrętło stacyjki było zaślepione i mogłem odpalać silnik korzystając z inteligentnego kluczyka, bez wkładania go, ale potem włączyłem blokadę kierownicy i teraz za każdym razem muszę wkładać klucz a można go wyciągnąć jedynie w pozycji włączonej blokady. Taka informacja widnieje w instrukcji obsługi auta ale przecież jeżeli wcześniej nie trzeba było go wkładać to chyba jest jakiś sposób??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kubaimax Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 witam i proszę o pomoc. Jak mógłbym złączać zapłon w PF z manualną skrzynią bez konieczności wkładania kluczyka? Kiedy kilka dni temu go kupiłem, pokrętło stacyjki było zaślepione i mogłem odpalać silnik korzystając z inteligentnego kluczyka, bez wkładania go, ale potem włączyłem blokadę kierownicy i teraz za każdym razem muszę wkładać klucz a można go wyciągnąć jedynie w pozycji włączonej blokady. Taka informacja widnieje w instrukcji obsługi auta ale przecież jeżeli wcześniej nie trzeba było go wkładać to chyba jest jakiś sposób??? Witaj,naciśnij pedał hamulca,lewą ręką poruszaj delikatnie kierownicą prawo lewo , a prawą ręką przekręć zapłon oczywiście bez wkładania kluczyka.Na początku miałem też z tym problem,kwestia przyzwyczajenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j4ck Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Witaj,naciśnij pedał hamulca,lewą ręką poruszaj delikatnie kierownicą prawo lewo , a prawą ręką przekręć zapłon oczywiście bez wkładania kluczyka.Na początku miałem też z tym problem,kwestia przyzwyczajenia. Dziękuję za pomoc, już rozkminiłem ten patent;) Pozdrawiam, Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.