Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Kompresor do Micry

Gość Kamil_92

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o założeniu do Micry 1.3i kompresora np. od VW Polo G40 ?

Opłaca się w ogóle taka operacja, czy silnik wytrzyma ?

Piszcie wskazówki i zastrzeżenia :)

Narazie szukam kompresora od G40 w dobrym stanie. A jak z tłokami wymieniać ? bo widziałem że koleżki 1.0 nie wytrzymały uturbienia...

Posiedziałem, pogrzebałem i bardziej rozsądne wydaje mi sie zalozenie kompresora eaton m45 albo Rotrex C30 bo one mają swój własny system smarowania tylko teraz nie wiem jak z IC jedni piszą żeby zakładać drudzy że nie...

IC to najmniejszy problem. smarowanie i splyw to tez nie problem. mozesz pobawic sie z tlokami i korbami od 1.3, sa krotsze. a jak nie to szperaj za kutymi. komplet ok 3k PLN. jak masz hajsik to mozesz sie bawic. ja robilem druciarstwo ale przez wlasna nieuwage rozjebalem tloki.

pomysl lepiej gdzie i jak go upchnac i napedzic. jak zrobisz krzywo łape to ci zetnie pasek i po zabawie.

Właśnie chodzi mi o to aby samochód nie stracił na komforcie, nie chce wywalać klimy czy wspomagania. Kompresor musi być na prawdę mały żeby tam wszedł i tu zaczyna się jeden z problemów...

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...