Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N14 problemy z mocą i pytania NOWEGO

Gość MAGIC13

Rekomendowane odpowiedzi

MAM PYTANIE JAKA POWINIENEM MIEĆ PREDKOŚĆ JADAC NA 5 BIEGU I OBROTOMIEŻ WSKAZUJE 3 000 OBROTOW .MAM NISSANA SUNNY 1,5

BENZYNA ROK 1993 KOMBI . DLACZEGO PYTAM BO MAM WRAZENIE ŻE MAM DUŻY SPADEK MOCY .PISZCIE TYLKO PROSZE NIE WYMYŚLAJCIE

Napisano dziś, 17:33

WITAM WSZYSTKICH MAM PROBLEM Z MOIM NISSANEM .OD PEWNEGO CZASU ODCZUŁEM SPADEK MOCY SPRAWDZIŁEM CIŚNIENIE NA ŚWIECACH JEST OK WYCIEKU Z UKŁADU CHŁODNICZEGO NIE MA CZYLI MYŚLĘ ŻE USZCZELKA POD GŁOWICĄ OK PALI DOBRZE .MAM GO NA GAZIE .

CO TO MOŻE BYĆ NIE WIEM I LICZĘ NA POMOC.MÓJ MODEL TO NISSAN SUNNY 1,5 KOMBI 1993 ROK

CZY NISSAN SUNNY 1,5 BENZYNA 1993 ROK ZWYKŁY GAZINIK MA PRZEPŁYWOMIERZ POWIETRZA

napisałeś 3 tematy skasowałem pozostałe i masz jeden napisz składnie oco Ci chodzi i nie krzycz początkujący mają taryfe ulgową ale już nie generuj tysiąca kolejnych posobie wątków ,,OBROTOMIERZ sie pisze tak

co to za silnik 1,5 w sunny?

odczułeś spadek mocy? wymień filtr paliwa, powietrza, przewody zapłonowe. Potem bedziemy diagnozować dalej

Może po prostu czas na przegląd i regulację instalacji gazowej? Jak to jest silnik na gaźniku to pewnie to jest I gen.

Czy spadek mocy jest również na benzynie? Jak ze spalaniem? Jak z odpalaniem?

A prędkości na 5 biegu przy 3000 obrotów to raczej spadek mocy nie zmieni :)

Witam

Na 5 biegu 3tyś obrotów to jest równa setka, ale nie za bardzo rozumiem dlaczego łączysz to ze spadkiem mocy.

Chodzi Ci o to że do tej prędkości idzie normalnie a potem słabnie?

No i kombi '93 to raczej powinien mieć motorowmie 1,6 (1597)

przepływomierza raczej nie ma, to jest zabawka występująca przy wtrysku, gaźniki tego nie mają.

Może po prostu czas na przegląd i regulację instalacji gazowej? Jak to jest silnik na gaźniku to pewnie to jest I gen.

Czy spadek mocy jest również na benzynie? Jak ze spalaniem? Jak z odpalaniem?

A prędkości na 5 biegu przy 3000 obrotów to raczej spadek mocy nie zmieni :)

Odpalanie ok nie ma problemu spalanie trochę większe na paliwie też odczuwam spadek mocy .A czemu się pytam o te obroty bo mam wrażenie że wcześniej przy tej prędkości miał gdzieś pod 2800 .

Witam

Na 5 biegu 3tyś obrotów to jest równa setka, ale nie za bardzo rozumiem dlaczego łączysz to ze spadkiem mocy.

Chodzi Ci o to że do tej prędkości idzie normalnie a potem słabnie?

No i kombi '93 to raczej powinien mieć motorowmie 1,6 (1597)

przepływomierza raczej nie ma, to jest zabawka występująca przy wtrysku, gaźniki tego nie mają.

OK MOZE MOTOR MA KOŁO 1,6 ALE OZNACZENIE MAM 1,5 . A MOC?, WCZEŚNIEJ JAKOŚĆ BYŁ ZRYWNIEJSZY, FILTRY WYMIENIONE, GAZ USTAWIONY, JESZCZE POJADĘ GAZNIK USTAWIĆ , ALE DZIĘKI ZA ODZEW .

co to za silnik 1,5 w sunny?

odczułeś spadek mocy? wymień filtr paliwa, powietrza, przewody zapłonowe. Potem bedziemy diagnozować dalej

JAREK WYMIENIŁEM WSZYSTKO O CZYM PISZESZ OPRÓCZ PRZEWODÓW . W TAKIM RAZIE JE TEZ WYMIENIĘ I ZOBACZĘ CO DALEJ, DAM ZNAĆ O JAKIŚ ZMIANACH, MYŚLĘ JESZCZE O REGULACJI GAZNIKA TYLKO SIĘ ZASTANAWIAM CZY TO COŚ DA JAK I TAK JEŻDŻĘ NA GAZIE

JAK MYŚLISZ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...