kubaw Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Witam wszystkich szanownych użytkowników Nissanów. Mam na imię Kuba i jestem w posiadaniu Primery P11 2.0TD od ponad dwóch miesięcy. Mogę wręcz powiedzieć, że już to moje ulubione auto, wcześniej miałem Mazdę 626 i Mitsu Colta. Jednak Primera, bije je na łeb Mój problem polega na uciekającym płynie chłodnicznym, po kupnie auta, wymieniłem kompletny rozrząd, filtry wszelkie. Ostatnio zauwazyłem plamę w garażu i tak, okazało się, że to płyn chłodniczy. W zbiorniczku wyrównawczym płynu mało - niezwłocznie dolałem Petrygo. Nie stwierdziłem żeby zbiorniczek był pęknięty (byłby pewnie mokry?) W chłodnicy również płynu jest pod korek. Czy płyn może uciekać przez uszkodzoną pompę wody (tak sugeruje kolega- jakoby często padały padały pompy wody)? może wężyki sparciały ? Jestem laikiem dlatego chciałbym poprosić o sugestie gdzie i czego szukać, żeby móc stwierdzić co to dokładnie ? Pompa wody? gdzie za nią patrzyć ? Aha, wskaźnik temepratury nie wzrasta ponad połowę, auto nie traci mocy, nic sie nie dymi z pod maski, za autem też nie ma chmury dymu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Witam wszystkich szanownych użytkowników Nissanów. Mam na imię Kuba i jestem w posiadaniu Primery P11 2.0TD od ponad dwóch miesięcy. Mogę wręcz powiedzieć, że już to moje ulubione auto, wcześniej miałem Mazdę 626 i Mitsu Colta. Jednak Primera, bije je na łeb Mój problem polega na uciekającym płynie chłodnicznym, po kupnie auta, wymieniłem kompletny rozrząd, filtry wszelkie. Ostatnio zauwazyłem plamę w garażu i tak, okazało się, że to płyn chłodniczy. W zbiorniczku wyrównawczym płynu mało - niezwłocznie dolałem Petrygo. Nie stwierdziłem żeby zbiorniczek był pęknięty (byłby pewnie mokry?) W chłodnicy również płynu jest pod korek. Czy płyn może uciekać przez uszkodzoną pompę wody (tak sugeruje kolega- jakoby często padały padały pompy wody)? może wężyki sparciały ? Jestem laikiem dlatego chciałbym poprosić o sugestie gdzie i czego szukać, żeby móc stwierdzić co to dokładnie ? Pompa wody? gdzie za nią patrzyć ? Aha, wskaźnik temepratury nie wzrasta ponad połowę, auto nie traci mocy, nic sie nie dymi z pod maski, za autem też nie ma chmury dymu. Witamy kolega dobrze prawi trzeba sprawdzić pompę wody oraz węże czy nie sparciałe.. pompę wody kupisz na allegro ale i każdy miejski sklep z częściami Ci ją zamówi... ps. najlepiej to furę do garażu białą kartkę i zobaczysz w którym miejscu oscylacyjnie kapie lub jesli kapie konkretnie to na kanał dziada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 przy podszybiu grodzi napewno odą węże do nagrzewnicy ponadto możesz sam paluchami obmacać wężyki i może znajdziesz opaske co ją zjadło i puszcza metoda z kartką dobra,... mi długo puszczał np od węza co zasila nagrzewnice i reduktor kapało na skrzynie ze skrzyni na ośkę i ochlapane wsio było myślałem że olej puszcza ze skrzyni ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.