Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

instalacja brc light do SR20DE

killer2000
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko wszystkim mam zamiar zagazować almerke gti dostałem propozycje założenia instalacji firmy steel nord na wtryskach verde słyszał ktoś coś 2300 za instalkę krzyczą jest jeszcze opcja brc na wtryskach zawoli za 2400. A jak nic z tych to co proponujecie pozdro i z góry dzieki ta instalka steel nord to chyba elpi gazu jest jakaś nowość

Edytowane przez killer2000

Wydaję mi się, że chodzi Ci o instalację elpigaz - stella nord. Ja mam ją założoną - żałuje, wtryski byle jakie i czuć duży ubytek mocy - będe poprostu musiał zmienić parę części w niej :/. Bierz BRC+Zawoli - prosta sprawa

dzieki ziomuś rozgladam sie narazie ale widze że brc najlepsza mówił mi gazownik ze lepsze wtryski załozy do tego elpigazu verde jakies

siemka a co myślicie o takim zestawieniu stag300 wtryski valteki i tomaseto chyba reduktor da rade z sr20 pozdro

Stag 300 - jak najbardziej

Velteki - jakie? typ 34 jest ok , typ 30 daruj sobie

Tomaseto - jaki? jeśli Alaska to odpada, będzie za słaba do SR20 , realnie obrabia 90KM

Masz kilka tematów odnośnie polecanych instalacji, wystarczy poszukać.

Pzdr

ta poszukac ta szukajka to śmieszna jest, może korzystać nie umiem dzieki za odpowiedz jutro bede meczył gazownika

ta poszukac ta szukajka to śmieszna jest

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/66755-primera-sri-20-16v-1997r/

na 1 stronie

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/62846-jaki-gaz-zamontowac-p11-20-16v-136km/

to na 2

Edytowane przez Tony212

jutro podjezdzam do gazownika i napisze co mi zaproponował a takie pytanko moje da rade w almerce n15 pod klapką benzyny zamontować wlew gazu

A tak poza tym to almerka wykurw ma żeby tylko mi nie przerywała na gazie jak ją do 7000tysi bede kręcił :))))

jutro podjezdzam do gazownika i napisze co mi zaproponował a takie pytanko moje da rade w almerce n15 pod klapką benzyny zamontować wlew gazu

A tak poza tym to almerka wykurw ma żeby tylko mi nie przerywała na gazie jak ją do 7000tysi bede kręcił :))))

jak założysz Valteki i Alaskę to napewno nie będzie to jeżdzić

jak założysz Valteki i lepszy reduktor to jako taki + - poprawnie z rozjazdem do 30 % na paliwie

jak dasz porządne wtryski i Alaskę to będzie pieknie chodził do 2000 -3000 tyś ,, potem masakra ,,

tak na szybko to polecana hana zielona Do SR20 98 zł na lpg forum allegro 130

Zavoli albo MAGIC reduktor 160 zł

Stag

reszta to pikuś ,,, choć jak patrze na przeloty zaworów i wielozaworu to widać lipę ,,

dzięks ziomuś jutro pomęcze gaziaża

byłem u gaziaża zaproponował mi to czego miał mi nie zaproponować czyli valteki 30 i tomasseto alaska ,komp stag. Zaproponował mi reduktor kme gold i co do wtrysków to powiedział że sie dowie w hurtowni powiedziałem ,że najlepiej hana zielone albo valteki 34 a magic jety kazde mogą być czy jakiś konkretny model a ten reduktor kme gold dobry pzdr.

dzięks ziomuś jutro pomęcze gaziaża

byłem u gaziaża zaproponował mi to czego miał mi nie zaproponować czyli valteki 30 i tomasseto alaska ,komp stag. Zaproponował mi reduktor kme gold i co do wtrysków to powiedział że sie dowie w hurtowni powiedziałem ,że najlepiej hana zielone albo valteki 34 a magic jety kazde mogą być czy jakiś konkretny model a ten reduktor kme gold dobry pzdr.

zaproponowali to co dostają w najtańszych kitach montażowych, może powinieneś poszukać innego warsztatu

a odnośnie komponentów to:

reduktor magic III dobra cena do jakości (około 180zł) po co przepłacać

STAG

wtryski hanna (około 120zł z przejściówkami) Tofu na tym lata i jest gitt, lub matrix hd544 (około 500zł)

powiedz jeszcze jaka moc tego auta??

ten reduktor magic 3 to lovteca

czeski HLPropan czy cośale świetna termika i malutki jest

hane dostaniesz i za 98 zł szt ,,, 130 allegro z przejściówka

hanki pojadą na trase wsio ustawione już ładnie zobaczymy ile wyjdzie ,,

a panowie taki zestaw elektronika kme reduktor kme silver i wtryski rail horyzont włoskie jakieś

jaką masz moc tego swojego autka bo to jest ważne

silver bez ingerencji może za bardzo klękać, Tofu zna temat bo przerabiał, raill to elektrozawory nie wtryskiwacze, czyli ogólnie zestaw taki sobie co za tym idzie do przeróbki za jakiś czas,

elektronika obleci reszta nie da rady, bierż też odrazu zawór super w butlę bo będziesz musiał rozwiercać ze wzgędu na spadki ciśnienia

pęka mi dynia już mam chyba z 20 gazowników w mieście w poniedziałek jadę i ich męczę w porównaniu do tego co wy mi proponujecie to ci gaziaże z którymi gadałem narazie to jakieś gufno proponują. Czyli tak stag, kme diego g3 z elektoniki luz co do reduktora to tak zavoli S magic3 lovteca też luz co do wtrysków to valtec 34 hana zielona albo matrix hd 544 te rzeczy są ok możecie coś dodać jeszcze co sie na da żebym mógł ich męczyć w poniedziałek pozdro i dzieki aha miałem jeszcze opcje brc na wtryskach zavoli pozdro i dzieki

pęka mi dynia już mam chyba z 20 gazowników w mieście w poniedziałek jadę i ich męczę w porównaniu do tego co wy mi proponujecie to ci gaziaże z którymi gadałem narazie to jakieś gufno proponują. Czyli tak stag, kme diego g3 z elektoniki luz co do reduktora to tak zavoli S magic3 lovteca też luz co do wtrysków to valtec 34 hana zielona albo matrix hd 544 te rzeczy są ok możecie coś dodać jeszcze co sie na da żebym mógł ich męczyć w poniedziałek pozdro i dzieki aha miałem jeszcze opcje brc na wtryskach zavoli pozdro i dzieki

a gdzie TY mieszkasz??

Założyłem taką instalację (elpigaz stella nord) 6000km temu i jak na razie wszystko działa bez zarzutu, co prawda przy mojej nyssce nie poszaleje (75KM - gdzie duża część już lata po polach ;)) jednak spadku mocy na gazie nie czuję (TIR-y na trójce wyprzedzam B) ). Spalanie to od 8-9,5l/100km (400-450km robię za 75-80PLN), wszystko zależy jak ciężką nogę mam.

Z tego co Ci mogę poradzić: podstawą jest dobry warsztat, mechanik musi wiedzieć co robić i tyle.