Gość killer Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witam, kilka dni temu kupiłem Nissana Maxime GL (USA) rocznik 1995, silnik 3.0 V6 z przebiegiem 246000km, i mam parę pytań co do tego samochodu. Czy jeśli mam założony gaz chyba 2 generacji (nie sekwencja!!!) to czy powinna mi się palić lampka "check engine"? druga sprawa to co powinienem mieć aby wymienić amortyzatory tył? czytałem coś o odbojach czy czymś takim... jak wygląda sprawa z rozrządem? poprzedni właściciel nie wymieniał rozrządu. Co może być nie tak z ABS jeśli pali się kontrolka ABS? czujniki? czy może coś innego? wyświetlacz od radia szwankuje, raz wyświetla a raz nie? czy ktoś miał podobny problem? coś może nie łączy. oprócz tych mankamentów pojawia się jeszcze rdza w niektórych miejscach. i jeszcze jedno czy kupie żarówki do Maximy (USA) w jakimkolwiek sklepie motoryzacyjnym? dziękuje z góry za udzielone odpowiedzi pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Akiro Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 CheckEngine raczej nie powinien się świecić. - świeci się w niektórych samochodach ze względu na sondę lambda, ale w maximie podobno nawet przy odłączonych sondach check sie nie zaświeca. Oczywiście odboje. Rozrząd jest na łańcuchu, więc jeśli nie jest głośny to nie ma się czym przejmować. Co do ABS-u to podjedź gdzieś na komputer bo to może być któryś czujnik lub komputer sterujący. Żarówki kupisz bez problemu, tylko zwykłe - niestety jakichś lepszych nie kupisz nigdzie w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 No ładniutka Maxi, gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.