hape222 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Witam, montuje lepsze głośniki i chce poprowadzić grubsze kable do głośników niskotonowych w drzwiach przednich. Rozkręciłem na słupku kostkę czarną, a tam zamiast wiązki kabli znajduje się biała kostka. Czy ktoś ma jakiś sposób na przeciągniecie kabli do przednich drzwi, tak aby wyglądało to estetycznie i było praktyczne. Kable mają grubość 2,5 mm2 Kolejny problem to jak przeciągnąć kable zasilające (+) od aku do komory pasażera. Myślę, że odpowiednim miejscem będzie lewa strona ściany grodziowej (patrz zdjęcie). Jeśli jest to odpowiednie miejsce, to proszę kogoś z doświadczeniem, jak wyciągnąć wiązkę kabli. Jeśli są lepsze miejsce, to proszę o wskazówki gdzie. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ToMiPlis Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Witam. Ja przewody 2x2.5 mm do drzwi puściłem poza oryginalną wiązką. Idą równolegle do niej i są praktycznie niewidoczne. Gdy miałem wcześniej astre to bawiłem się w rozwiercenie kostki i leciały wewnątrz fabrycznej wiązki do drzwi, w nysce zostawić kostki w spokoju. Wejście kabla do drzwi i słupka zrobiłem podpiłowując kwadratowym pilnikiem otwory w blachach od kostek fabrycznych. Potem uszczelnienie silikonem i jest OK. kabel pracuje zgodnie z ruchem przewodów oryginalnych. Jeżeli chodzi o kabel z aku to jest w grodzi przelotka z gumy do przewodów klimy. Ja klimy nie posiadam więc puściłem nią kabel zasilający. Zaślepka jest trochę niżej niż zaznaczone miejsce na zdjęciu. Jak podniesiesz wykładzinę pod schowkiem i dmuchawą to przelotka jest dokładnie na łączeniu podłoga-gródź i kabelek można ładnie puścić w stronę progu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.