Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

prowadzenia kabli drzwi przednie i komora silnika almera n15 3d

hape222

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, montuje lepsze głośniki i chce poprowadzić grubsze kable do głośników niskotonowych w drzwiach przednich. Rozkręciłem na słupku kostkę czarną, a tam zamiast wiązki kabli znajduje się biała kostka.

Czy ktoś ma jakiś sposób na przeciągniecie kabli do przednich drzwi, tak aby wyglądało to estetycznie i było praktyczne. Kable mają grubość 2,5 mm2

Kolejny problem to jak przeciągnąć kable zasilające (+) od aku do komory pasażera. Myślę, że odpowiednim miejscem będzie lewa strona ściany grodziowej (patrz zdjęcie). Jeśli jest to odpowiednie miejsce, to proszę kogoś z doświadczeniem, jak wyciągnąć wiązkę kabli. Jeśli są lepsze miejsce, to proszę o wskazówki gdzie.

pzdr

post-26403-1282316569,8163_thumb.jpg

Witam. Ja przewody 2x2.5 mm do drzwi puściłem poza oryginalną wiązką. Idą równolegle do niej i są praktycznie niewidoczne. Gdy miałem wcześniej astre to bawiłem się w rozwiercenie kostki i leciały wewnątrz fabrycznej wiązki do drzwi, w nysce zostawić kostki w spokoju. Wejście kabla do drzwi i słupka zrobiłem podpiłowując kwadratowym pilnikiem otwory w blachach od kostek fabrycznych. Potem uszczelnienie silikonem i jest OK. kabel pracuje zgodnie z ruchem przewodów oryginalnych. Jeżeli chodzi o kabel z aku to jest w grodzi przelotka z gumy do przewodów klimy. Ja klimy nie posiadam więc puściłem nią kabel zasilający. Zaślepka jest trochę niżej niż zaznaczone miejsce na zdjęciu. Jak podniesiesz wykładzinę pod schowkiem i dmuchawą to przelotka jest dokładnie na łączeniu podłoga-gródź i kabelek można ładnie puścić w stronę progu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...