Gość Robak1125 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Witam wszystkich, Bardzo proszę o pomoc i szybką odpowiedź!!!!!!!!!!!! Właśnie auto stoi mi na parkingu z otwarta szybą od strony pasażera!!!! Nie mam pojęcia jak podłączyć kable do kostki, a mam 7 kabli w różnych kolorach i teraz newiem jak je podpiąć. Może ktoś mógły by mi napisać lub przesłać jakieś foto jak te kable powinny zostać podłączone lub opisać. Ja znalazłem rysunek na necie ale czarno-biały i wogóle nic mi nie pomógł. Na kostce napewno w jednym rzadku są 4 wejścia, a na dole 3 wejścia. Model auta to Primera 2002 kombi. kolory kabli" 1 fioletowy 2 zółto-fioletowy 3 czarny 4 niebiesko-czerwony 5 niebiesko-biały 6 pomarańcz (jak dobrze pamiętam) 7 czerwono-zielony Z góry dziekuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Chyba bys musiał zdjąć tapicerke i podpiac sie pod kabel od silniczka tam powinni wychodzic 2 kable .iI pod akumulator i dwa kale i sprawdzac raz powinno isc szyba na dół a na odwrót kable z -/+ szy ba do góry. Chyba ze masz zdjete i tak jak masz opisane kolory to ciezka sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robak1125 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 okej spróbuje jeszcze cos z kablami po kombinować może się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milsa666 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 okej spróbuje jeszcze cos z kablami po kombinować może się uda. Ostatnio przerabiałem wymianę mechanizmu szyby. Zdejmowanie tapicerki jest proste więc może spróbuj po prostu zobaczyć jak wygląda kostka w drzwiach przy kierowcy. Albo lepiej w drzwiach pasażerów z tyłu (kostka kierowcy pewnie bardziej odrutowana bo tam jest sterowanie wszystkich szyb). Może głupie, ale chyba najszybsze Przypomniało mi się, że mam serwisówkę do P12. Tam wszystko jest opisane. Łącznie z kolorami przewodów. Jak nie masz, to załączam plik gdzie rozrysowane są połączenia. Schematy zaczynają się od strony 59. gw.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robak1125 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Byłem dziś w serwisie nissana i oni doslownie niewiedzą jak to zrobić...a rozkręcałem ten pstryczek od str. kierowcy i wygląda całkiem inaczej i wszystkie kable tez sa inne...a z tyłu mam okna na korbe. Patrzyłem ten schemat i te objasnienia znalazłem ale kolory kabli mi sie nie zgadzają. I teraz nie mam pojęcia co dalej!!!!!! mam problemy z tymi objaśnieniami: L\W, OR, PU, R\G, L\R, Y\Pu, B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milsa666 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Byłem dziś w serwisie nissana i oni doslownie niewiedzą jak to zrobić...a rozkręcałem ten pstryczek od str. kierowcy i wygląda całkiem inaczej i wszystkie kable tez sa inne...a z tyłu mam okna na korbe. Patrzyłem ten schemat i te objasnienia znalazłem ale kolory kabli mi sie nie zgadzają. I teraz nie mam pojęcia co dalej!!!!!! mam problemy z tymi objaśnieniami: L\W, OR, PU, R\G, L\R, Y\Pu, B. Hmmm... Jeżeli kolory ci nie pasują to sprawdź omomierzem. Bo analizując schemat z *.pdf'a wiesz, że z kostki przy kierowcy z pinu nr xx powinien przewód trafić na pin yy w kostce przy pasażerze. Np "kostka kierowcy" D6 i pin7 trafia na pin7 "kostki pasażera" D35. Co do kolorów to znowu serwisówka. Strona 18. gi.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.