Gość latte Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Czy macie takie ubezpieczenie dodane przy zakupie nowego auta? Mam coś podobno takiego dostać i pytanie czy to w ogóle jest coś warte czy i tak trzeba assistance wykupić taki z prawdziwego zdarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Czy macie takie ubezpieczenie dodane przy zakupie nowego auta? Mam coś podobno takiego dostać i pytanie czy to w ogóle jest coś warte czy i tak trzeba assistance wykupić taki z prawdziwego zdarzenia. rok temu stałem przed dylematem pakiet ubezpeczenia dealera w Hestii czy mój własny wybór? Ponieważ miałem trochę zniżek ubezpieczyłem samodzielnie, czyli Hestia, ale z max assistance i innymi opcjami wyniosło mnie to taniej niż u dealer'a. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/63065-ubezpieczenie-acocnw/page__p__711764__hl__ubezpieczenie__fromsearch__1entry711764 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Jeżeli pytasz o ubezpieczenie Assistance to mamy je w standardzie przy zakupie nowego auta i otacza nas bardzo podstawową ochroną. Fajnie że jest ponieważ kiedy zabraknie Ci benzyny mozesz zadzwonić i powiedzieć że auto stanęło, nie wiesz co się stało i czekasz na przyjazd pomocy. Pomoc przyjeżdza diagnozuje że benzyny brak i kasuje Cie jedynie za te pare litrów benzyny a nie dodatkowo za przyjazd jakby to zrobił taksówkarz. Osobiście uwazam że przy zakupie OC i AC warto dokupić Assistance. Tu jest oposane co i jak w Assistance Nissana http://www.nissan-odyssey.pl/main.php?idp=10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bacikb Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ja zdecydowałem się na wykupienie dodatkowo ubezpieczenia GAP - gwarantuje wypłatę wartości z faktury w przypadku kradzieży lub szkody całkowitej w przeciągu 3 lat od zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro_01 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Miałem okazję skorzystać raz z Nissan Assistance. Niedziela, wieczór ok 22 czy nawet trochę później, 200 km od domu, awaria silnika, za moment mam pomoc drogową, auto odholowane jakieś 60 km do ASO, na miejscu (około północy) już czekało auto zastępcze. Jak dla mnie: najwyższa ocena sprawności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość latte Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Miałem okazję skorzystać raz z Nissan Assistance. Niedziela, wieczór ok 22 czy nawet trochę później, 200 km od domu, awaria silnika, za moment mam pomoc drogową, auto odholowane jakieś 60 km do ASO, na miejscu (około północy) już czekało auto zastępcze. Jak dla mnie: najwyższa ocena sprawności! to ładnie z ich strony rok temu stałem przed dylematem pakiet ubezpeczenia dealera w Hestii czy mój własny wybór? Ponieważ miałem trochę zniżek ubezpieczyłem samodzielnie, czyli Hestia, ale z max assistance i innymi opcjami wyniosło mnie to taniej niż u dealer'a.http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/63065-ubezpieczenie-acocnw/page__p__711764__hl__ubezpieczenie__fromsearch__1entry711764 ale mi chodziło o to o którym pisze dubik77 podstawowy assistance. Pozostałe też kupuję na własną rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutenet Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Koledzy czy możecie mnie trochę oświetlić i bardziej uświadomić... Niebawem odbieram QQ z salonu i zastanawiam się nad ubezpieczeniem a dokładniej gdzie uderzyć. Czytałem że najlepiej brać pakiet dilerski (czyli rozumiem że w salonie). Hmmm no ale teraz czy ten pakiet to np. jest od jakiegoś konkretnego ubezpieczyciela (że np. Nissan ma u jednego ubezpieczyciela) czy może co salon to ma innego ? Bo np. sprzedawca prowadzący mój samochodzik zaproponował mi że u nich (a może konkretnie u niego bo jest również agentem ubezpieczenia - tego się nie dopytałem) mogę również wykupić. Mówię że chcę i za jakiś czas będę miał kwity gotowe do podpisu. Na pytanie gdzie będę miał ubezpieczony samochód to odpowiedź była że w Uniqua. Cena to jak dobrze pamiętam 3,4% od wartości pojazdu. Hmmm nie potrzebował mego wieku, adresu, zniżek, szkód tylko tak jakby od razu powiedział ile kosztuje pełny pakiet. Podzielcie się swoimi doświadczeniami w ubezpieczeniu salonowych QQ. Jak to wygląda kwotowo oraz jak to jest z tym pakietem dilerskim. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierki2 Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 (edytowane) Koledzy czy możecie mnie trochę oświetlić i bardziej uświadomić... Niebawem odbieram QQ z salonu i zastanawiam się nad ubezpieczeniem a dokładniej gdzie uderzyć. Czytałem że najlepiej brać pakiet dilerski (czyli rozumiem że w salonie). Hmmm no ale teraz czy ten pakiet to np. jest od jakiegoś konkretnego ubezpieczyciela (że np. Nissan ma u jednego ubezpieczyciela) czy może co salon to ma innego ? Bo np. sprzedawca prowadzący mój samochodzik zaproponował mi że u nich (a może konkretnie u niego bo jest również agentem ubezpieczenia - tego się nie dopytałem) mogę również wykupić. Mówię że chcę i za jakiś czas będę miał kwity gotowe do podpisu. Na pytanie gdzie będę miał ubezpieczony samochód to odpowiedź była że w Uniqua. Cena to jak dobrze pamiętam 3,4% od wartości pojazdu. Hmmm nie potrzebował mego wieku, adresu, zniżek, szkód tylko tak jakby od razu powiedział ile kosztuje pełny pakiet. Podzielcie się swoimi doświadczeniami w ubezpieczeniu salonowych QQ. Jak to wygląda kwotowo oraz jak to jest z tym pakietem dilerskim. Pozdr Z tego co się orientuję, do ubezpieczenia od wartości samochodu nie są potrzebne ubezpieczycielowi żadne dane dot. kierowcy, zniżek, miejsca zamieszkania itp. Płacisz odpowiedni % od wartości i tyle, nawet jeśli masz zniżki max. Ja mając 60% zniżek tylko na OC wykupiłem w grudniu OC + AC (Mieli promocję: zniżka na OC przechodziła na AC) w AXA Direct za niecałe 1800 zł. (ale to nie był pakiet) gdzie wszędzie indziej za podobne warunki "śpiewali" między 2600 a 3400 . Dlatego zanim kupisz - wcześniej zorientuj się Edytowane 2 Lutego 2011 przez PiotrekP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) Koledzy czy możecie mnie trochę oświetlić i bardziej uświadomić... Niebawem odbieram QQ z salonu i zastanawiam się nad ubezpieczeniem a dokładniej gdzie uderzyć. Czytałem że najlepiej brać pakiet dilerski (czyli rozumiem że w salonie). Hmmm no ale teraz czy ten pakiet to np. jest od jakiegoś konkretnego ubezpieczyciela (że np. Nissan ma u jednego ubezpieczyciela) czy może co salon to ma innego ? Bo np. sprzedawca prowadzący mój samochodzik zaproponował mi że u nich (a może konkretnie u niego bo jest również agentem ubezpieczenia - tego się nie dopytałem) mogę również wykupić. Mówię że chcę i za jakiś czas będę miał kwity gotowe do podpisu. Na pytanie gdzie będę miał ubezpieczony samochód to odpowiedź była że w Uniqua. Cena to jak dobrze pamiętam 3,4% od wartości pojazdu. Hmmm nie potrzebował mego wieku, adresu, zniżek, szkód tylko tak jakby od razu powiedział ile kosztuje pełny pakiet. Podzielcie się swoimi doświadczeniami w ubezpieczeniu salonowych QQ. Jak to wygląda kwotowo oraz jak to jest z tym pakietem dilerskim. Pozdr Pakiet dealerski to najczęściej kompleksowe ubezpieczenie(ac,oc,nnw,asistans)na preferencyjnych warunkach(zniesienie udziałow własnych ,amortyzacji części,stała kwota ubezpieczenia i.t.p)Tanio nie znaczy dobrze(trzeba dokładnie zapoznać się z O.W.U i z zamieszczonymi tam wyłączeniami).Pakiet najczęściej obejmuje naprawę w a.s.o.orginalne części i.t.d.proponuję skorzystać z porównywarki. http://www.teida.pl/...zpieczenie.html wiele firm daje zniżki na a.c. według posiadanych z o.c.ALE uwaga:w razie korzystania z ubezpieczenia trzeba mieć zaświadczenia o bezszkodowości.chodż przy zawieraniu najczęściej nie wymagają Ja jestem ze szczecina ale auto ubezpieczam w impwarze w Legnicy (300-500zł taniej za to samo) Edytowane 3 Lutego 2011 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert k Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) Koledzy czy możecie mnie trochę oświetlić i bardziej uświadomić... Niebawem odbieram QQ z salonu i zastanawiam się nad ubezpieczeniem a dokładniej gdzie uderzyć. Czytałem że najlepiej brać pakiet dilerski (czyli rozumiem że w salonie). Hmmm no ale teraz czy ten pakiet to np. jest od jakiegoś konkretnego ubezpieczyciela (że np. Nissan ma u jednego ubezpieczyciela) czy może co salon to ma innego ? Bo np. sprzedawca prowadzący mój samochodzik zaproponował mi że u nich (a może konkretnie u niego bo jest również agentem ubezpieczenia - tego się nie dopytałem) mogę również wykupić. Mówię że chcę i za jakiś czas będę miał kwity gotowe do podpisu. Na pytanie gdzie będę miał ubezpieczony samochód to odpowiedź była że w Uniqua. Cena to jak dobrze pamiętam 3,4% od wartości pojazdu. Hmmm nie potrzebował mego wieku, adresu, zniżek, szkód tylko tak jakby od razu powiedział ile kosztuje pełny pakiet. Podzielcie się swoimi doświadczeniami w ubezpieczeniu salonowych QQ. Jak to wygląda kwotowo oraz jak to jest z tym pakietem dilerskim. Pozdr A więc u mnie wygląda to tak.QQ odbieram pod koniec lutego,więc też zainteresowało mnie ubezpieczenie samochodu i podszedłem do agencji na terenie mojego miasta dodam tylko że agencję ubezpieczeniową prowadzi moja znajoma.Poprzedni samochód też ubezpieczałem u niej, więc wszystkie dane miała i to że mam 60% zniżki OC AC .Ubezpieczenie wyliczyła mi na kwotę 35000zł{PZU} od kwoty samochodu 85900zł.Wczoraj gdy byłem oglądnąć samochód w salonie to z głupot podszedłem do działu ubezpieczeń,wypytała mnie o wszystkie dane nawet czy samochód będzie prowadziła osoba poniżej 26-go roku życia.No i tu miła niespodzianka, ubezpieczenie wyliczyła mi na kwotę 2618zł OC AC NW (PZU} W GENERALI 2331zł i jeszcze ALLIANZ ale tam wyliczyła mi 3148zł a więc i w salonie można od różnych towarzystw ubezpieczeniowych. Pozdrawiam.Aha o kwotę samochodu też pytała. Edytowane 3 Lutego 2011 przez robekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masculin Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Koledzy czy możecie mnie trochę oświetlić i bardziej uświadomić... Niebawem odbieram QQ z salonu i zastanawiam się nad ubezpieczeniem a dokładniej gdzie uderzyć. Czytałem że najlepiej brać pakiet dilerski (czyli rozumiem że w salonie). Hmmm no ale teraz czy ten pakiet to np. jest od jakiegoś konkretnego ubezpieczyciela (że np. Nissan ma u jednego ubezpieczyciela) czy może co salon to ma innego ? Bo np. sprzedawca prowadzący mój samochodzik zaproponował mi że u nich (a może konkretnie u niego bo jest również agentem ubezpieczenia - tego się nie dopytałem) mogę również wykupić. Mówię że chcę i za jakiś czas będę miał kwity gotowe do podpisu. Na pytanie gdzie będę miał ubezpieczony samochód to odpowiedź była że w Uniqua. Cena to jak dobrze pamiętam 3,4% od wartości pojazdu. Hmmm nie potrzebował mego wieku, adresu, zniżek, szkód tylko tak jakby od razu powiedział ile kosztuje pełny pakiet. Podzielcie się swoimi doświadczeniami w ubezpieczeniu salonowych QQ. Jak to wygląda kwotowo oraz jak to jest z tym pakietem dilerskim. Pozdr Ja ubezpieczałem w salonie przez dwa lata. Po pierwszym roku szukałem gdzie indziej, by było taniej i pytałem znajomego, który zajmuje się ubezpieczeniami, czy ubezpieczy mi taniej niż w salonie. Po obejrzeniu aktualnej polisy (a była z Ergo Hestii) i ceny jaką proponuje mi salon powiedział, że on nie ma możliwości dać taniej, bo dealerzy mają preferencyjne warunki, więc na drugi rok wziąłem od dealera. W tym roku chciałem też tam ale... cena mnie powaliła ok 2 tys. w Ergo podobnie PZU i coś taniej w Uniqa. Zrezygnowałem i ubezpieczyłem w Axa. Popytaj więc jeszcze ale z reguły pierwsze ubezpieczenia brane w salonach jest tańsze - potem gorzej. Mnie przy kupnie mówiono, że to preferencyjne ubezpieczenia może trwać przez pięć lat ...ale to się nie sprawdziło. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Dokładnie tak jak pisze masculin. Pierwszy rok i często drugi nie znajdziesz nigdzie tańszej oferty ubezpieczeniowej niż w salonie ( dotyczy to nie tylko Nissana). A potem to już tylko dobry broker który dopasuje Ci ubezpieczenie , dostaniesz często wiecej za mniejsze pieniądze niż w salonie. Warto mieć np. polisę na dom/mieszkanie i samochód w jednej firmie , są czasami dobre zniżki. A najlepiej nigdy nie korzystać z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Dokładnie tak jak pisze masculin. Pierwszy rok i często drugi nie znajdziesz nigdzie tańszej oferty ubezpieczeniowej niż w salonie ( dotyczy to nie tylko Nissana). A potem to już tylko dobry broker który dopasuje Ci ubezpieczenie , dostaniesz często wiecej za mniejsze pieniądze niż w salonie. Warto mieć np. polisę na dom/mieszkanie i samochód w jednej firmie , są czasami dobre zniżki. A najlepiej nigdy nie korzystać z tego Racja mam w PZU niby zła firma ale jednak, rozmawiałem z różnymi osobami i firmami i dostałem najlepszą ofertę ale dla tego, że ubezpieczyłem w sumie cały swój majątek u nich i mam 60% zniżek mialem jeszcze allianz ale niestety prawie o 600zl drożej od PZU (3068zł - w tym dodatkowo opcja door to door i ubezpieczenie szyb). Odradzano mi do takiego auta Link4 bo podobno to jest super żeby tylko pokazać policjantom, że się ma OC a PZU określono jako dobra jakość obsługi do ceny. Do auta dostałem coś takiego że jak w pierwszym roku auto zostanie zniszczone doszczętnie (powódz, kradzież to zwracaja 100% wartości z faktury). Przy szkodach w domu przez deszcze odszkodowanie od PZU dostałem ok (tzn. kwota była zadowalająca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 He he , kilka dni temu wymądrzałem sie tu na temat taniego ubezpieczenia Wczoraj przedłużałem na 4 rok eksploatacji, Hestia pakiet -prawie 500 zl drożej przy full zniżkach Według brokera wszystkie ubezpieczenia ( szczególnie w OC) w ostatnim roku poszły w góre o około 30% Nic tylko się cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 (edytowane) Racja mam w PZU niby zła firma ale jednak, rozmawiałem z różnymi osobami i firmami i dostałem najlepszą ofertę ale dla tego, że ubezpieczyłem w sumie cały swój majątek u nich i mam 60% zniżek mialem jeszcze allianz ale niestety prawie o 600zl drożej od PZU (3068zł - w tym dodatkowo opcja door to door i ubezpieczenie szyb). Odradzano mi do takiego auta Link4 bo podobno to jest super żeby tylko pokazać policjantom, że się ma OC a PZU określono jako dobra jakość obsługi do ceny. Do auta dostałem coś takiego że jak w pierwszym roku auto zostanie zniszczone doszczętnie (powódz, kradzież to zwracaja 100% wartości z faktury). Przy szkodach w domu przez deszcze odszkodowanie od PZU dostałem ok (tzn. kwota była zadowalająca) Od zawsze wszystkie polisy domowe i samochodowe mam w PZU.Kilka lat temu w ciągu miesiąca zlikwidowali satysfakcjonująco dla mnie szkodę całkowitą na aucie z OC sprawcy i to obcokrajowca. inne Ubezpieczalnie to takie super markety ubezpieczeniowe - na półkach towar niby super i tani dopiero w domu widzisz jaka to nędzna jakość! Wiem to niestety z autopsji . Miałem nieszczęście być poszkodowany z OC sprawcy ubezpieczonego w takim wynalazku jak PTU. Od czerwca ubiegłego roku walczę o pełną rekompensatę za naprawę mojego QQ w ASO i jeszcze mi "wiszą" niezłą kasę. Pewnie czekają,aż dam zarobić Papugom w Sądzie... Edytowane 12 Lutego 2011 przez JACEK1952 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi