Gość misiek.21 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam Przyszedł czas na wymianę rozrządu i przy okazji wymieniam szklanki. Mam taki problem bo wyjąłem szklanki o wysokości 27 mm, zamówiłem i otrzymałem szklanki o wysokości 26,75mm. I tu jest teraz duży szkopuł ponieważ występowały tylko 26 i 27 mm. Moje pytanie brzmi czy mam oddać te 26,75 i szukać pełnowymiarowych 27 czy istnieje jakaś tolerancja że można je zamontować. Nie chce tu strzelac bo temat nie jest tani, a i pracy jest od groma zeby je założyc. Proszę o szybkie odpowiedzi. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Jak chcesz szybką odpowiedź to podaj szybko jaki masz silnik i jaki typ bo to nie forum jasnowidzów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek.21 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Rzeczywiście nie napisałem... sorki Primerka '97 rok 2,0td Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Nie wiem ile ma bć wysokości ale sądzę że nie ma to znaczenia, bo i tak końcową regulację przeprowadzasz płytkami w celu uzyskanie odpowiedniego luzu zaworów. Potem oczywiście jest on kasowany hydraulicznie, ale trzeba go jednak ustawić przy wymianie szklanek. W manualu masz podaną całą procedurę oraz wymiary. Istotne są średnice szklanek i gniazd oraz luz między nimi Średnica zewnętrzna szklanki 34,959 - 34,975 mm średnica otworu 34,998 - 35,018 mm luz 0,023 - 0,059 mm Luzy zaworów HOT Pobranie 0,30 Wydechowy 0,44 COLT Pobranie 0,25 Wydechowy 0,38 Cała procedura opisana jest w pliku em/cd20t serwisówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek.21 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Dzieki wielkie, zamontuje to co jest i powinno być dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.