Gość XLord Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Witam, przetarł mi się wężyk od pompy spryskiwacza do trójnika przy szybie przedniej. Chcę go sam wymieniić bo nie wydaje mi się to trudne. Wężyk idzie od spryskiwaczy i potem gdzieś znika z nadkolu. Zakładam, że żeby go szybko wymienić to muszę zdjąć przednie, prawe koło, dostać się do nadkola i po sprawie. Niestety nie znalazłem tego w żadnym manualu. Czy mam rację? Dzięki. Jarek [XLord] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Witam, przetarł mi się wężyk od pompy spryskiwacza do trójnika przy szybie przedniej. Chcę go sam wymieniić bo nie wydaje mi się to trudne. Wężyk idzie od spryskiwaczy i potem gdzieś znika z nadkolu. Zakładam, że żeby go szybko wymienić to muszę zdjąć przednie, prawe koło, dostać się do nadkola i po sprawie. Niestety nie znalazłem tego w żadnym manualu. Czy mam rację? Dzięki. Jarek [XLord] A nie możesz po prostu skrócic ten wężyk o to rozdarcie i po sprawie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szeyker89 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 No właśnie. Zależy w którym miejscu ci się przetarł. Jeśli gdzieś w miejscu dostępnym to obetnij i daj jakąś złączkę. Myślę że to jakoś da się zrobić. Ciśnienia tam dużego nie ma więc można takie coś skombinować. No ale inna sprawa jest gdy przedarł ci się gdzieś głębiej gdzie nie ma dostępu to trzeba już szperać. W mojej P10 pompka jest w prawym nadkolu a jak to jest w P12 to już niech ktoś mądrzejszy się wypowie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość XLord Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 A nie możesz po prostu skrócic ten wężyk o to rozdarcie i po sprawie?? Właśnie przetarł się w miejscu gdzie wchodzi do nadkola i nawet nie mam jak się tam dostać paluchami Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.