Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Buczenie

Gość seba001

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem ze swoim słoneczkiem N 14 2.0 diesel a mianowicie podczas jazdy juz od 20 30 km/h zaczyna buczeć(słychać z przodu ) a przy prędkości 80km/h juz jest bardzo głośno(nawet jadąc na luzie).Byłem u mechanika stwierdził łożysko z przodu z prawej strony wiec wymieniłem ale to i tak nie poskutkowało cały czas buczy.Przez chwile pomyślałem ze to wina opony,zagłosne buczenie wiec znowu pojechałem do mechanika i stwierdził ze może byc łozysko w skrzyni ale nie wie dokładnie które.Czy ktoś miał podobny problem prosze o pomoc .

łożysko w kole poznać możesz tak:

Lewe - buczy głośniej na zakręcie w prawo

Prawe - buczy głośniej na zakręcie w lewo

Metodą "prób i błędów" to mechanik może cały samochód po kawałku na nowy wymienić za Twoje pieniądze.

Mechanik sprawdził i łożysko z przodu z lewe jest dobre.Sprawdzony został również olej w skrzyni biegów.Nie wiem co mam robić bo jak to fachowcy każdy mówi co innego.

Witam,

to teraz zmień opony tył na przód, przód na tył...

tzn. całe koła możesz przekręcić..

ja miałem taką przygodę z oponami.... niestety półroczne opony poszły na śmietnik, pół roku było ok i nagle się rozjechały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...