kondaw Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Hmm. Nie wiem jak to Kolega uczynił(wynik spalania) ale ja po zaraz po zakupie przejechałem tak się złożyło 3500 km po autostradach Włoch, Austria przy około (130 km/h + 5 osób i bagaże) i wyszło 6l. Dzisiaj natomiast wróciłem znad morza 730 km i co, po zwykłych drogach przy prędkości 100-120 ok.6l ale już A4 z Wrocławia do Katowic 7.5 l ?? Także co do spalania to nie ma co się chwalić ile pali bo każdy jeździ jak jeździ. 4.5 l to mi pali jak jadę do Krakowa DK94 bo tam się nie da szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agard Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 (edytowane) Mam QQ 2009 1.5dci. Na liczniku przekroczone 50k. W lato spalanie bylo spoko robilem na baku 1000 km. Tej zimy zaczol mi palic dosc duzo, okolo 8 l/100 km. Fakt ze lubje cieplo i do pracy mam tylko 11 km, do tego jezdze po miescie, sporo swiatelek i skrzyzowan. Jak ktos bedzie chcial kupic DCI poleca benzyne na miasto, mam kolege ktory mam benzyne i powiem ze lepej teraz na tym wychodzi. Zatankowalismy w tym samym czasie on wciaz mam paliwo, a ja juz od dwuch dni jezdze na dolewce. zrobilem zaledwie 812 km, a kolega ma juz 875, i pewnie jeszcze mu starczy na 50 km. Edytowane 17 Grudnia 2012 przez Agard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Mam na oku QQ z silnikiem 1,5 dci , przebieg natomiast to 140 000 km. Jakie sa Wasze przewidywania , co do dalszej eksploatacji sinika , jak jest z jego awaryjnoscią , czy ktos ma doswiadczenia z QQ o podobnym przebiegu ? Bardzo prosze o odpowiedz , bo musze w miare szybko podjac decyzje - TRAFNĄ decyzje Po trzech latach przekroczyłem 60000 km i mogę ze spokojnym sumieniem polecić dCi. Sięgając pamięcią, w ramach uznanej reklamacji wymienili mi łożyska kolumn McPhersona (ponoć typowe), zawór recyrkulacji spalin EGR (też podobno się zdarza) i "przelotkę" kolumny kierownicy, która dostała kurzu i skrzypiała. Silnik 1,5 jest rzeczywiście oszczędny, da się nim pojeździć i po mieście i w miarę sprawnie wyprzedzać na trasie. Nie zdradzę wielkiej tajemnicy, że kandydatem na kolejny samochód jest ponownie QQ, lecz tym razem rozważam jednak mocniejszy silnik i chyba w automacie. Min/max. spalanie mojego: - poza miastem nawet poniżej 5 litrów (czytaj: baaaaardzo spokojnie) - w mieście do 7,5 (czytaj: jak zawsze spóźniony do pracy) Edytowane 19 Grudnia 2012 przez Blixten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyniasty Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Witam mam problem ze swoim qashqaiem 1.5dci 150tys auto smiga normalnie ale po wstawieniu na noc do garazu rano nie mogę zapalić jak juz się odezwie cały dzien pali z zęba jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi