Gość janpet Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Witam, wreszcie udało mi się zebrać trochę czasu i funduszy, żeby poprawić kilka rzeczy, które mnie trochę wkurzają w moim autku. Generalnie samochód jest naprawdę fajny, 0 awarii, wczoraj właśnie skoczyło 100 000km na liczniku, n16 po lifcie, 2004r. 1.5dCi. no ale: 1. Strasznie się buja na wybojach, dziurach itp. tak jakby amortyzatory w ogóle nie tłumiły nierówności, a czasem, nawet na niewielkiej dziurze dobija tak, że aż się kabina trzęsie, więc nie wiem, czy trzeba wymienić amortyzatory, czy tylko same sprężyny, czy jak ? (I tak myślałem nad tym, żeby lekko obniżyć almerke, więc te ~3tys. mogę wydać na komplet amortyzatory+sprężyny, tylko pytanie, czy warto, żeby lepiej się autko trzymało, było sztywniejsze na drodze i żeby się jakoś normalnie zachowywało na nierównościach, a nie jak jakaś bańka wstańka:P ). A i jeszcze, czy jakiekolwiek rozpórki do tego auta maja sens? Nie jestem jakimś rajdowcem, ale zależy mi na stabilnym prowadzeniu auta 2. Jestem ze Szczecina, a tutaj jedyna firma chipuje za 1,5tys. zł, więc w planach mam przejazd w okolice Poznania, tylko teraz Goodhope, czy Alltuning ? 3. Jeżeli chce zamontować inne głośniki, to czy mogę rozkręcić te boczne panele od drzwi kierowcy i pasażera tak, żeby nie trzeba było kupować żadnych części, czy może te plastikowe zatrzaski się zawsze łamią przy demontażu ? Jakby ktoś miał linka gdzieś do tematu na forum jak to zrobić to byłoby super, bo nie znalazłem. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pink Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 co do głośników to słabo szukałes zajrzyj do tematu który traktuje o wygłuszaniu drzwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 2. Jestem ze Szczecina, a tutaj jedyna firma chipuje za 1,5tys. zł, więc w planach mam przejazd w okolice Poznania, tylko teraz Goodhope, czy Alltuning ? Moim zdaniem Goodhope, z ciekawości jaka cena u niego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janpet Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 To juz znalazlem o drzwiach, dzieki za naprowadzenie na dobry trop A do Goodhope jeszcze nie dzwonilem z racji weekendu, jutro podzwonie i popytam, ale w Alltuning chca 700zl, wiec ciezko chyba to przebic. Bardzo prosze tez o odpowiedz na pierwsze pytanie, jezeli tylko ktos ma pomysl jak mi doradzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DezMond Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Z drzwiami to banalna sprawa, jak chcesz sluze pomoca, ewentualnie moge doradzic cos odnosnie sprzetu, wygluszenia drzwi itd, ale to wszystko mozesz znalezc na forum. Tyle, ze jestem z Goleniowa, a to do Szczecina niedaleko jest . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 To juz znalazlem o drzwiach, dzieki za naprowadzenie na dobry trop A do Goodhope jeszcze nie dzwonilem z racji weekendu, jutro podzwonie i popytam, ale w Alltuning chca 700zl, wiec ciezko chyba to przebic. Bardzo prosze tez o odpowiedz na pierwsze pytanie, jezeli tylko ktos ma pomysl jak mi doradzic Ile bierze Goodhope ? Bo w przypadku tego silnika nie wiem czy bym się nie zdecydował trochę dopłacić za doświadczenie. No i do Poznania masz "trochę" bliżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janpet Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Wlasnie tez sie nad tym zastanawiam, na razie sie umowilem w Szczecinie na wizyte w V-tronic, to przedstawicielstwo Unitronica, w necie widzialem same dobre opinie, powiedzieli, ze jak obejrza to zdecyduja czy zrobia i chca za to 1400zl. Wliczajac koszty paliwa (900zl+ jakies 250-300), to w goodhope nie jest tak duzo taniej, a odpada 10h jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.