Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] 1.6 16v benzyna gaz dlawienie sie silnika na 3 biegu przy predkosci 100 -120 na benzynie i na gazie

Gość rdawid234

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem sobie primerke jednak zauwazylem ze na 3 biegu przy predkosci 100-120 silnik zaczyna sie dlawic z gory dziekuje za pomoc i prosze szybka odpowiedz pzdr :P poprawiłem i ztagowałem Binladen

na czym Ci się dławi?? jaką masz instalację LPG, elementy?? jakie obroty przy takim deptaniu?? p[oszukałeś czegokolwiek na forum czy się nie chciało, pomierzyłeś przepływkę ??

przyczyn może być bardzo wiele, jak dasz szansę i powiesz co tam masz i co robiłeś to mozna pomóc a tak to zaraz weźmiemy kulę i powróżymy

Może zbyt słaby parownik to danego silnika hehe.... oby nie ;\ aczkolwiek mały masz motorek więc nie powinno coś się takiego stać. Sprawdź zawory na butli może masz nie do końca odkręcone. Albo może jak jest już stara instalacjo to filtry w parowniku zasyfione. Jest wiele przyczyn. Powiedz coś więcej to poratujemy

• 3 miesiące temu...

Miałem ten sam problem. Mam reduktor Versus, Stag 300+. Problem leżał w gazie. Zatankowałem na Orlenie w Zielonej i kicha, dławienie, przełączanie się na benzynę. Mechanik mówi, że w Zielonej Orlen gaz traktuje po macoszemu; jakieś podejrzane, nieoznakowane cysterny. Zatankowałem na innej stacji i problem rozwiązał się. A swoją drogą dotychczas miałem Golfa III i przepalał każdy gaz. P12 chyba trochę zbyt czuła na zły LPG.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...