sten Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Witam. Wymieniłem olej w silniku na ten co zawsze a filtr Filtron zastąpiłem na próbe jakimś wynalazkiem o nazwie chyba Decerman.Od tej pory po zapaleniu silnika kontrolka swieci jeszcze przez 3-4sek.Przedtem tego nie było.Słyszałem że tak sie dzieje jak filtr jest do d.....Czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek_178 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 tak filtr jest do d... ale 3-4 sekundy to jeszcze nie tragedia ja raz zalozylem jcpremium i swiecilo wieki na drugi dzien go odkrecilem i wyrzucilem bo mi szkoda silnika bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radusi Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ja założyłem filtrona i też tak mam że się kontrolka oleju świeci przez jakieś 5 sekund. Ale nic z tym nie robię. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość solar Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ja u siebie założyłem JC (w srebrnym kartonie) i powiem, że bomba. Kontrolka świeci ok 1-2 sec. Przed tym było na filtronie i kicha na maxa była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Temat stary jak świat, filtr bez klapki zwrotnej to normalka że olej spada do miski. a i nawet jak pompa nie za świeża to ma problem z przemieleniem powietrza. Najbardziej polecam mann lub knecht wszystko działa jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Przerobiłem już kilka filtrów. NA filtronie jest kiepsko ok 2-4sek czekania aż zgaśnie kontrolka, na JC podobnie. Najlepiej w moim przypadku działa Sędziszów Małopolski zakładam już od od 2lat i problem nie występuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Witam ponownie.. może pokaże o co chodzi.. na załączonym zdjęciu polska tandeta marki filtron składająca się z metalowej puszki kawałka grubszej blachy z gwintem i uszczelką, w środku papierowy filtr przyklejony do metalowej siatki.. na drugim zdjęciu bardziej wyrafinowana konstrukcja produkcji MANN wyposażona dodatkowo w sprężynkę, przed którą jest gumowa klapka.. taka niewielka rzecz a tak cieszy... co śmieszne że lepszy filtron jest tańszy od pozostałych badziewi (ja z moimi zniżkami kupuje manna za ok 9zł netto a filtron trzeba dać 13,5 netto.. jak widać drogie nie zawsze znaczy dobre....) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.