Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N14

sten

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wymieniłem olej w silniku na ten co zawsze a filtr Filtron zastąpiłem na próbe jakimś wynalazkiem o nazwie chyba Decerman.Od tej pory po zapaleniu silnika kontrolka swieci jeszcze przez 3-4sek.Przedtem tego nie było.Słyszałem że tak sie dzieje jak filtr jest do d.....Czy to prawda?

tak filtr jest do d... ale 3-4 sekundy to jeszcze nie tragedia

ja raz zalozylem jcpremium i swiecilo wieki na drugi dzien go odkrecilem i wyrzucilem bo mi szkoda silnika bylo

Temat stary jak świat,

filtr bez klapki zwrotnej to normalka że olej spada do miski. a i nawet jak pompa nie za świeża to ma problem z przemieleniem powietrza.

Najbardziej polecam mann lub knecht wszystko działa jak należy.

Przerobiłem już kilka filtrów. NA filtronie jest kiepsko ok 2-4sek czekania aż zgaśnie kontrolka, na JC podobnie. Najlepiej w moim przypadku działa Sędziszów Małopolski zakładam już od od 2lat i problem nie występuje.

Witam ponownie..

może pokaże o co chodzi..

na załączonym zdjęciu polska tandeta marki filtron składająca się z metalowej puszki kawałka grubszej blachy z gwintem i uszczelką, w środku papierowy filtr przyklejony do metalowej siatki..

na drugim zdjęciu bardziej wyrafinowana konstrukcja produkcji MANN wyposażona dodatkowo w sprężynkę, przed którą jest gumowa klapka..

taka niewielka rzecz a tak cieszy... co śmieszne że lepszy filtron jest tańszy od pozostałych badziewi (ja z moimi zniżkami kupuje manna za ok 9zł netto a filtron trzeba dać 13,5 netto.. jak widać drogie nie zawsze znaczy dobre....)

post-28486-1283333878,7672_thumb.jpg

post-28486-1283334159,9988_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...