Gość emilw11 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Witam! Mam następujący problem, otóż pomimo niskiego poziomu paliwa (ok. 3 litry) nie świeci się kontrolka rezerwy paliwa. Sprawdziłem samą żarówkę i jej połączenie z kostką (przez zmostkowanie) przy pompie paliwa i wtedy zaświeciła się Na pewno problem tkwi gdzieś przy pompie. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć (napisać) co może być przyczyną i czy ewentualnie można ustawić poziom rezerwy? Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 (edytowane) Opcja SZUKAJ !!! było dużo na ten temat pisane ,uszkodzony jest czujnik w pływaku ,u mnie to samo jest proponuje nie ruszać chyba że chcesz sie bawić to pływak do wymiany Czesto sie to dzieje w naszych alach Edytowane 28 Sierpnia 2010 przez Rufio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emilw11 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Oki, dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 dokładnie tak jest tam taki sensorek i to on sie psuje , jutro może coś wymyśle i spróbuje zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spens1988 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Tematów jest sporo o tym. W jednym opisałem przebieg naprawy, jako że miałem tą samą awarię. LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) SZkoda tylko że linki z allegro już w archiwum. Podobno od daewoo pasuje ,spróbuje kupić i bede wymieniał kosztuje ok 10zł Jak zrobie to dam znać w najbliższych dniach Edytowane 30 Sierpnia 2010 przez Rufio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Może nigdy nie kończy ci sie paliwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spens1988 Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 SZkoda tylko że linki z allegro już w archiwum. świeży link btw ja kupowałem w hurtowni części do daewoo i był za 10zł. mało powiedziane, że on pasuje - zaryzykowałbym stwierdzeniem o ich identyczności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 spens1988 dzięki. O tym samym myslałem jak tylko przestanie padać to będe walczył, oczywiści napisze co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spens1988 Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 (edytowane) spens1988 dzięki. O tym samym myslałem jak tylko przestanie padać to będe walczył, oczywiści napisze co i jak. Nie zauważyłem Twojej miejscowości, ale jakby coś to jest hurtownia w Katowicach na osiedlu Paderewskiego. Gdybyś się zdecydował to pisz, a poszukam dokładnie na zumi lokalizacji. Co ważne, a o czym nie wspomniałem opisując wymianę: gumowa czarna uszczelka (przy demontażu pływaka) przy ściąganiu jest rozmiarowo ok, natomiast przy zakładaniu jest już za szeroka Nieco anormalne, ale pewnie się rozciąga po latach czy coś. W każdym razie jedynym sposobem na to jest jej niewielkie przycięcie tak, aby nadal było wszystko w miarę szczelne. Edytowane 1 Września 2010 przez spens1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Spróbuje kupić u siebie w sosnowcu ,jak nie dam rady to dam znać, co do uszczelki to myśle że problemu nie bedzie ewentealne przyciecie i reszta silikon powinien załatwić sprawe. Czekam tylko na pogode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spens1988 Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) Spróbuje kupić u siebie w sosnowcu ,jak nie dam rady to dam znać, co do uszczelki to myśle że problemu nie bedzie ewentealne przyciecie i reszta silikon powinien załatwić sprawe. Czekam tylko na pogode. Jeszcze jedno co przyszło mi na myśl: warto całą pracę wykonać przy jak najmniejszej ilości paliwa. W końcu po co się tam kąpać Sprawdzić całość można później podpinając przewody pompy/pływaka/termistora i wyciągnąć pływak (lub sam termistor) z benzyny, i patrzeć czy świeci kontrolka (będzie się zaświecać powoli, coraz mocniej) Jak coś jeszcze sobie przypomnę istotnego to napiszę Edytowane 2 Września 2010 przez spens1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość malyzck Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Witam Żeby nie zakładać nowego tematu, wymieniał ktoś żarówki w włączniku podgrzewania tylnej szyby?? Boje się rozkładać guzik na części pierwsze Czy jest to trudne zadanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 (edytowane) Podważ go z boku nożem lub płaskim śrubowkrętem sam wyskoczy ,z tyły będziesz miał wtyczką do podłączenia możesz ją wypiąć(ma zapadkę przed wysunięciem) powinny byc dwie żaróweczki ,przed wyciągnięciem trzeba chyba przekręcić w lewo ale dokładnie nie pamietam . Pozdrawiam --------------------------------------------------------------------------------------- U mnie po wymianie termistora od DAEWOO (koszt 10 zł) kontrolka rezerwy ożyła. Jak znajde troche czasu to postaram się opisać cały proces wymiany. Dzieki za pomoc spens1988 Pozdrawiam. Edytowane 6 Września 2010 przez Rufio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spens1988 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 U mnie po wymianie termistora od DAEWOO (koszt 10 zł) kontrolka rezerwy ożyła. Jak znajde troche czasu to postaram się opisać cały proces wymiany. Dzieki za pomoc spens1988 Pozdrawiam. No więc tylko pogratulować Sam chciałem też bardziej fachowo opisywać, jednak zawsze brakuje weny do tego. W każdym razie gdybyś potrzebował - wykorzystaj śmiało wszystkie moje wskazówki w temacie. Warto by było zrobić porządek na forum z tym problemem i wrzucić opis do działu zrób to sam, a na forum zostawić (co najwyżej) jeden wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi