Gość terranosaur Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Pewnie niektórzy mieli z tym kłopoty a w necie za dużo konkretów nie ma na ten temat. Mialem awarie wielozaworu wiec trzeba było wymienić w butli ok 25-30 litrów gazu, zrobiłem to tak : 1. wymontować butle z auta i przenieść w bezpieczne miejsce najlepiej z dala od domu (będzie jechać gazem w promieniu 15m) najlepiej robić to w wietrzną pogodę. 2. odkręciłem cewkę elektrozaworu i zdjąłem ją, 3. poluzowałem tego bolca na którym była cewka i zaczęło syczeć ( schodzić gaz) Uwaga, po analizie budowy wielozaworu proponuje odkręcać zaworek zaznaczony na zdjęciu strzałką szybciej zejdzie Podobno można odkręcać cały wielozawor ale gdy stanąłem sam na sam z butla to trochę zwątpiłem, (wiecie chciałem napisac jeszcze ten temat ;D ) UWAGA >>> jeśli macie jakiekolwiek wątpliwości oddajcie butle do serwisu i nie róbcie tego! gaz schodził ze 3 godziny ale w przypadku odkręcenia tego drugiego zaworku zejdzie szybciej, śrubę można wykręcać do końca, ja nie wykręciłem bo jak zaczęło schodzić wziąłem nogi za pas ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 TU masz mój film ze spuszczania gazu, ja musiałem zrobić to w aucie i musiałem wietrzyć 3 dni, nawet nie wiedziałem, że gaz może się zebrać w kałużę pod samochodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 no, ładnie leciało ;D , ale generalnie dla wszystkich następnych: nie róbcie tego w aucie ;D , u mnie tez leciał ciekły gaz a cały wielozawor zamroziło , uważać tez na ręce może poparzyć --------------- ps. 7.89/100, śliczne cyferki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 ps. 7.89/100, śliczne cyferki cały czas wzrasta, takie wprawiły by mnie o ból głowy, dlaczego?? i co z zaworami i głowicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marekdaniel85 Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 witam . zastanawia mnie taka kwestia . mam zamontowana butle w kole o pojemności 44 l( tak przynajmniej pisze w gwarancji i tak powiedział mi instalator) a przy wyjeżdżonym gazie do zera podczas tankowania mieści sie nie wiecej jak 32 - 33 l. czy to normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiu Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Butla napełnia się do ok. 80% pojemności, chociaż da się to obejść... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 podegnij pływak, będzie więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 nie tyle poparzyć co odmrozić łapska ..co do spuszczania gazu to by wystarczyło odkręcić chyba tylko pokrętełko i gaz by wylatywał otworem tankowania .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.