Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] - po stluczce mruga CHECK ENGINE?

Manolito77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem nowym forumowiczem. Kilka dni temu kupiłem Micrę K11 1.0 z '97r. po lekkiej stłuczce lewym przednim narożnikiem. Wygięty błotnik, maska, pęknięty zderzak przedni, wepchnięta lampa przednia i przygnieciona ta blacha za lampą - tzw okular. Trochę odgięło akumulator z tą blachą/podstawą i lekko jest odkształcona chłodnica ale szczelna. Reszta w szystko ok. Auto pali, jeździ. Przy stłuczce kilka kostek od lampy porobiło spięcia. Kostki odpiąłem, i wymieniłem 2 bezpieczniki z tej puszki koło aku. Jak się odpala auto to mruga żółta kontrolka CHECK ENGINE. Głowy nie dam sobie uciąć, że ona nie migała przed stłuczką.

Czy jeśli mruga po stłuczce to co może być powodem? Czy możliwe, że komp zarejestrował jakiś błąd, spięcie itp i dlatego mruga? Czy odpięcie aku na kilka godzin/noc spowoduje zgaśnięcie kontrolki? Jeśli nie to co ewentualnie jeszcze sprawdzić? Dodam, że kable wchodzące do puszki z bezpieką przy aku nie są nigdzie naderwane, uszkodzone itp pomimo, ze puszka była lekko odgięta od pionu.

Pzdr.

Dobrze wiedzieć, że jest tam coś takiego :) Póki co nie będę w tej kostce gmerał gdyż odpięcie aku w zupełności pomogło i CHECK ENGINE już nie mruga. W każdym razie dziękuję za odpowiedź.

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...