Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Reperaturki, blotniki tylnie- cokolwiek do 3D Sunny 95

Gość Bartek L.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Otoz ma problem, w ciagu ostatnich 10 dniach wyslalem dziesiatki mailii do roznych hurtowni w calym kraju i nigdzie nie znalazlem reperaturek czy blotnikow do mod. 3 D , wszedzie sa natomiast do kombi i sedana . O co chodzi tu? Czyzby z mod. 5D pasowaly do 3D ? Tu znalazlem taki oto watek http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/65978-reperaturka-sunny-n14-3d/ , ale troche wierzyc mi sie nie chce , ze trzeba wyciac jedynie profil pod drzwi. Przeciez w mod. 5D drzwi zachodza na nadkola i moze zabraknac blachy po prostu, jesli ktos ma duzo rdzy (tak jak ja). A co z mod poprzednim, czyli N13 - 3 D. Moze ta by pasowala? Czy warto ew. zainwestowac w uzywany caly uzywany blotnik, blacharz moze wyciac to , co potrzebuje? Ale czy rdza nie wyjdzie za 1,2 lata znawu?

Co polecacie, co przerabialiscie?

Jesli chcesz byc pomocny, to podaj konkretny link, oprocz tego , ktory wskazalem z swoim poscie. Ja jakos szukalem i nie znalazlem. A za nieszczesna powtorke przeprosilem.

Poczytaj sobie regu Kolego!

• 3 tygodnie później...
Ale czy rdza nie wyjdzie za 1,2 lata znawu?

Wstawienie reperaturki pomaga właśnie na ok 2 lata. Po tym czasie ruda zacznie wychodzić, chyba że będziesz bardzo starannie co roku odświeżał zabezpieczenie antykorozyjne. Przy cięciu brach i wspawywaniu reperaturek używa się palników i spawarek które w miejscu pracy przegrzewają blachę pozbawiając ją antykorozyjnej warstwy zabezpieczającej nakładanej w fabryce. Zatem nie wierz jak blacharz Ci obiecuje, że taka robota starczy na dłużej niż 2-3 lata. Przerabiałem to na samochodzie ojca i swoim.

Co do reperaturek błotników w wersji 3D - z tym już od dawna jest problem. Nie wiem jak poważnych ingerencji wymaga blacha, ale jeżeli nie są to bardzo duże powierzchnie to dobry blacharz sam dorobi np. końcówki progów i dolną część błotnika. Tyle tylko że wtedy będziesz miał więcej szpachli na samochodzie, a szpachla wieczna też nie jest. Jak będziesz robił błotniki i progi to sprawdź w jakim stanie masz mocowania tylnych amortyzatorów - często tam ruda kwitnie pod osłona boczków, którymi zabudowany jest bagażnik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...