worm#21 Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) Witam Mam pytanie mianowicie wczoraj było wszystko ok:P dziś rano wychodzę do pracy przekręcam kluczyk a radio nic ciemno zero reakcji (podświetlenie przycisków działa przy zapaleniu świateł) ale radia nie da się załączyć ,wyświetlacz się nie zapala :/ ,sprawdziłem bezpiecznik który jest opisany jako Audio i radio są ok:/? ,czy ktos ma moze jakis pomysł co może być na rzeczy ?!hmm Dziekuje Pozdrawiam Edytowane 2 Września 2010 przez worm#21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gucio15 Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Witam Mam pytanie mianowicie wczoraj było wszystko ok:P dziś rano wychodzę do pracy przekręcam kluczyk a radio nic ciemno zero reakcji (podświetlenie przycisków działa przy zapaleniu świateł) ale radia nie da się załączyć ,wyświetlacz się nie zapala :/ ,sprawdziłem bezpiecznik który jest opisany jako Audio i radio są ok:/? ,czy ktos ma moze jakis pomysł co może być na rzeczy ?!hmm Dziekuje Pozdrawiam Po takim opisie polecam wyjęcia radia i przekazanie jakiemuś zakładowi elektroniki do testów. Czasami wywstarczy rozłączyć akumulator, wtedy może się zresetować "podwieszona" elektronika. W moim samochodzie (niestety jeszcze nie Z), także z systemem Bose to pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Po takim opisie polecam wyjęcia radia i przekazanie jakiemuś zakładowi elektroniki do testów. Czasami wywstarczy rozłączyć akumulator, wtedy może się zresetować "podwieszona" elektronika. W moim samochodzie (niestety jeszcze nie Z), także z systemem Bose to pomaga. Witam No to sie udało dokładnie kolego tak jak mówisz pomogło ,zacząłem wyciągać wszystkie bezpieczniki i sprawdzać ,po złożeniu wszystkiego działa faktycznie musiało sie zwiesić wszystko sie rozkodowało ale juz działa i jest OK heh pierwszy raz mi sie to zdarzyło... Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Witam . Mam problem z tubą , mianowicie czasami gra normalnie a czasami wcale ,przeważnie po wjechaniu w dziurę się wyłącza ,a reszta głośników gra zawsze , sprawdzalem tubę i wzmacniacz w zakładzie który tym się zajmuje i niby wszystko ok . Czy może to być wina radia ? Wydaje mi się że nie, ale może ktoś z Was miał podobny problem ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Mam problem z tubą z subwoferem w sensie; jest tak,że sub jest podłączony do centralki która znajduje się za głośnikiem (jest przykrecona do scianki na 2 śruby) jest tak kostka której sprawdz czy łączy i czy jest prąd... jeżeli nie ma prądu sprawdz bezpiecznik `radio` 15V jest odpowiedzialny za tą centralkę/wzmacniacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 subwofer czyli głośnik z tyłu fotela kierowcy ,centralka jest ok bo też sprawdzaliśmy . bezpiecznik gdyby był spalony pewnie wogóle by nie grał ,a tak gra ale co jakiś czas myśle że najlepiej bedzie wsadzić nowy sub i wtedy bedzie wiadomo czy to jego wina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 bezpiecznik gdyby był spalony pewnie wogóle by nie grał nic bardziej mylnego, on odpowiada tylko za suba, ale jezeli jest prad to jest cały..może głośnik padł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kregon Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Miałem podobnie... Raz grał, raz rzęził, raz nie grał... Winowajcą był przerwany przewód plecionki (co to idzie od wtyków do cewki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Przewód do cewki w zmacniaczu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kregon Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Naaaah... W subie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 a ja te radio wyj... i podpalę..co za złom...z xx płyt czyta mi tylko 2 jedyne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 a ja te radio wyj... i podpalę..co za złom...z xx płyt czyta mi tylko 2 jedyne.. Mi czyta wszystkie nagrane płytki. Tylko za nim radio płytę nagrzeje to przez jakieś góra 5 minut przerywają mi piosenki Powyżej 10 stopni ten problem znika Dobrze że już jest ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo1 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Bardzo proszę o info co to za wtyczka która wchodzi do wzamcniacza po lewej stornie ...? prawa to wejscie z radia do suba wchodzi mi biała 2 pinowa a lewa ???? jeżeli ktoś by mógł zalookac za fotel drivera i oświecic mnie to byłbym bardzo wdzieczny http://www.auctiva.com/hostedimages/showimage.aspx?gid=365416&image=528903309&images=528900595,528903272,528903309,528903347,528903381,528903402&formats=0,0,0,0,0,0&format=0 Pozdr VOO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 problem wreszcie rozwiązany z nudów jak to często bywa subwofer po sprawdzeniu w kilku warsztatach zawsze grał, ale jak dokręcali śruby to przestawał albo ewentualnie jakiś czas grał i po wjechaniu w dziurę przestawał. tym razem po wymontowaniu go , dałem podkładkę pod lewą górną śrubę i dociągnąłem . gra cały czas . pewnie coś podczas dociągania rozłączało się albo kabelek jakiś się załamywał i nie dawał sygnału , można było oczywiście nie dociągać śrub ale wtedy cały głośnik drgał i też lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi