Gość danielvlv Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 czy przedmuchy powietrza nad bagnetem oleju sa normalnym zjawiskiem dla pewnych silnikow? U mnie w P11 2.0 99' benzyna mam prawie 250tys km i nie ma najmniejszego przedmuchu w astrze I 1.6 96' benzyna przy 150tys km dmucha tak ze mozna by opone napompowac, a auto jest uzytkowane do 3 tys obr. W vectrze B 1.8 96' LPG 260tys km nie ma najmniejszego przedmuchu a auto jest eksploatowane na niskich obrotach Primera P10 2.0 94' benzyna 150tys km jest juz lekki. Czy to zalezy od wieku od przebiegu czy sposobu eksploatacji i czy swiadczy o powaznym zuzyciu silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość impaller Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 ja bym podejrzewał zużyte pierścienie, Sprawdź ciśnienia na cylindrach jeśli nie będzie sprężania to masz odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Zależy do przede wszystkim od konstrukcji i sprawności układu przewietrzania skrzyni korbowej. Różnie jest to w różnych silnikach rozwiązane. Oczywiście, duże przedmuchy na cylindrach też mogą mieć na to wpływ, ale są silniki gdzie nawet duże przedmuchy nie ujawniają się w postaci "dmuchania" przez bagnet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danielvlv Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 czyli w pewnych silnikach moze dmuchac powietrze z bagnetu,np w audi a4 b6 tdi kolegi na pompowtryskiwaczach to az olejem chlapie po wyjeciu bagnetu na wolnych obrotach a czy para znad korka wlewu oleju (nie znad bagnetu) swiadczy jednoznacznie ze silnik ma usterke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.