Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Titan POMOCY!!!

colos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem tutaj nowy , a więc na wstępie witam wszystkich bardzo serdecznie!!

Od lutego jestem szczęśliwym posiadaczem Tiatana. Moje szczęście się skończyło 2 miesiące temu , kiedy mój Titan zaczął się grzać do maxa. Wyczaiłem ( po wielu postojach , jak nie przekraczam 1500 obr/min to idzie jechać i się nie grzeje.

Dojechałem do mechanika . Ten stwierdził , że uszkodziła się któraś z uszczelek pod głowicą. Zdjął głowice , zostały sprawdzone na szczelność i zabrał się do składania.

Auto stoi już drugi miesiąc ponieważ ów mechanik nie ma pojęcia z jakim momentem obrotowym ma przykręcić szpilki na głowicach , z jakim momentem obrotowym ma przykręcić wałki rozrządu i jaki ma być moment przy przykręcaniu wału od przodu.

Może ktoś posiada takie informację?

Może ktoś ma dostęp do serwisówki z takimi danymi?

Może ktoś ma kogoś w USA , kto może takie dane zdobyć?

Jeśli tak , to z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

colos

Przepraszam za OT ale nie mogłem się powstrzymać.

Też chyba zostanę mechanikiem, bo zupełnie się na tym nie znam :devil::rofl:

może TU coś znajdziesz i podasz mechanikowi dane oczywiście za opłatą za naukę :D

DINO

Bardzo dziękuję. Znalazłem tam konieczne parametry. Są w pliku EM po między stroną 42 -67. Wszystkie momenty potrzebne do skręcania głowic i rozrządu.

Jeszcze raz bardzo dziękuję.

Pozdrawiam

colos

no problema, :D tylko nie zapomnij wsiąść od mechanika za wiedzę jaką posiadłeś ;) no to zamykamy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...