Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[WP10] REFLEKTOR h4 + h1

Gość remigiusset

Rekomendowane odpowiedzi

Gość remigiusset

Witam.

Mam nadzieję, że solidnie przejrzałem forum, w tej sprawie którą zaraz opisze, nie chce dostać zaraz opr. za nie umiejętne szukanie.

Wstęp.

Kupiłem wspaniałą Primere z 93' 2.0 D (W10-czyli kombi), wg ściągnietych instrukcji jest to wersja / edycja nr II ,a były trzy bodajże.

Wszystko pięknie w niej jest oprócz, reflektorów. Które starość już naznaczyła, i tak prosto ujmując słabo świecą. Klosze nie są tak bardzo myślę zniszczone, ale patrząc do środka- odbłyśniki biją matowo-szarą kolorystyką, co na pewno nie sprzyja świeceniu jak należy.

A więc postanowiłem kupić nowe lampy, bo jeszcze zauważyłem wyłamane zatrzaski od góry, przez co lekko drżą całe lampy.Widać to stojąc w korku w odbiciu karoseri samochodu stojącego przedemną/

Poszedłem więc z chęcią kupna nowych lamp, oryginalnych czy jakiś angeleyes. Cokolwiek co by lepiej świeciło, niż teraz. Jeżdżę do pracy w nocy...wracam wieczorem. Więc po ciemku wyjeżdżam, po ciemku wracam. A światło słabe że szok. Albo ja ślepne.

PROBLEM !!

Nie ma takic lamp, reflektorów jakie mam oryginalnie zamontowane. A są to reflektory na żarówki H4 + H1. Takie są wytłoczenie na obudowie, tyczące się żarówek i takie są zainstalowane. A dostępne są H4, albo H4 H3.

Pytanie

Czy ktoś ze swoich primulek posiada taki zestaw ?

Czy ktoś może wymieniał, kupował nowe tego typu?

I czy jest szansa, że kupując H4 + H3, dam rade je zainstalować u siebie ! ?

POZDRAWIAM UŻYTKOWNIKÓW

sprubuj tutaj zadzwonic maja bardzo duzo czesci koledze sie udalo jak nie mogł lampy tylniej dostac .Powodzenia.

(0-58) 560-04-68

500-089-528

e-mail:

autoszarmach@epf.pl

• 2 tygodnie później...
Gość remigiusset

Witam.

Dziękuje za odpowiedzi.

Nadal grzebałem w hurtowniach i magazynach.

Wszyscy mi oferują jakieś dziwne reflektory nic nie przypominających moje cudeńka.

Postanowiłem, że już założe h4+h3 bo po testach uznałem że i tak by mogły być

Nastaję nowy problem :|

Inne mocowania...brakuje mi w tych nowych uchwytów które przykręca się za kierunkowskazami.

Mocowanie przypomina ramię z dwoma otworami na śruby.

Zaczynam się poddawać..zima blisko a ja ze światłami jak w dorożce :((

Regeneracja odpada...reflektory są dziwnie poklejone. NIe można sie dostać do środka. Ktoś je chyba uszczelniał na kleju. Próba ściągniecią klosza wygląda na odpryskach na kloszu.

Nie pomaga kąpiel w ciepłej wodzie.

To moja prywatna klęska jak chodzi o to auto.

Bo reszta to miodzio.:)

Jakby ktoś jeszcze wiedział coś w temacie prosze o kontakt :)

POzdrawiam

Może dobrze nagrzej opalarka i sprubuj odciagnac może reka albo czymś tepym .Zeby szkło ocalało.Jak woda nie pomogła może to pomoże bo suszarka to za mało ciepła daje.Tylko nie za mocno żeby plastiku nie zdeformować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...