Gość pleszyn Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Witam wszystkich, aż głupio sie przyznac:( wymieniałem z Ojcem obudowe od filtra powietrza i zeby było łatwiej zamocowac rury odchodzace od filtra wyciagnelismy na chwile akumulator. Później włożyliśmy go nie w tą strone i zaiskrzyło. Probowalismy jeszcze odpalic silnik i dopiero w tedy zorjetowalismy sie ze nie tak podpielismy akumulator. W tym momecie wszystkie kontrolki na stacyjce nie swieca, nie działa radio, rozrusznik chodzi probuje ruszyc silnikiem ale bez skutku. Sprawdziliśmy bezpieczniki tylko jeden był przepalony, z tego co widziałem po opisie to od swiateł, ale nie wiem jakich bo sie na tym nie znam, w kazdym razie na stacyjce podswietla sie tylko licznik i działają swiatła przeciwmgielne i długie. Reszta nie działa. Jak myślicie czy to moze byc cos poważnego? Niedawno wymieniałem aparat zapłonowy i troche mnie to kosztowało, teraz ta obudowe od filtra powierza bo była pęknieta. Ja sie chyba wykoncze z tą Micrą.. Niby rocznik 2000r a ostatnio wszystko sie sypie;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 No no zeby pomylic klemy...przecież sa róznej wielkości.).Podejrzewam że przysmażyliscie instalacje.Nie pozostaje ci nic innego tylko posprawdzac .A kabli jest tyle ze hoho..Ja bym oddał do elektryka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryk1e Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 sprawdz wszystkie bezpieczniki w komorze silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pleszyn Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Liczyłem na konkretniejsze odpowiedzi. Podejzewam ze poszły diody na alternatorze i moze dlatego tak sie stało. Dzisiaj oddałem samochod do elektryka zobaczymy co powie jak obejzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.