Gość Neo09 Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 (edytowane) Auto nie jeździ i nie odpala na benzynie. Na gazie bez problemu. Ostatnio zauważyłem że jak się przełączy na benzynę przy 5500-6000 obr/min to ciągnie na benzynie dalej do odcięcia. Nie jest to reguła ale czasem się zdarza że działa na benzynie na b. wysokich obrotach. Tak więc pompa paliwa i wtryski muszą być dobre, prawda? Sądzę że uszkodzona jest przepływka ale czy przez nią może nie odpalać na benzynie? Edytowane 3 Września 2010 przez Neo09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 jaka instalacja LPG ile przejechane na niej od chwili montażu bez zaglądania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Neo09 Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 jaka instalacja LPG ile przejechane na niej od chwili montażu bez zaglądania?? II generacji i b. dużo przejechane bez zaglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 II generacji i b. dużo przejechane bez zaglądania. to na początek odpal auto i zakręć gaz w butli aby się wypalił do końca i wtedy spróbuj zapalić na PB i powinno się udać, prawdopodobnie reduktor klęknął całkowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Neo09 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 to na początek odpal auto i zakręć gaz w butli aby się wypalił do końca i wtedy spróbuj zapalić na PB i powinno się udać, prawdopodobnie reduktor klęknął całkowicie Ale co ma stan reduktora do jeżdżenia na benzynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) słychać pompkę paliwa jak przekręcasz stacyjkę? Edytowane 7 Września 2010 przez GeorgeGt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Ale co ma stan reduktora do jeżdżenia na benzynie? to może małe wyjaśnienie, jak jedziesz na LPG to wtedy masz podawany gaz jako paliwo do spalania i wtryskiwacze PB masz zamknięte i jeśli ukłąd paliwowy PB jest sprawny to do cylindra idzie tylko LPG jak jedziesz na PB to wtedy masz podawane PB jako paliwo do spalania i instalacja (jaka by nie była ) nie podaje LPG do kolektora o ile układ paliwowy LPG jest sprawny. o ile pierwsza wersja jest raczej w 100% do wykluczenia to już druga nie koniecznie, bo jeśli jedziesz na PB a układa LPG ma niesprawny reduktor (lub coś innego) i popuszcza sobie gaz do układu, to do cylindra trafia PB + LPG czyli nie tak jak powinno być ale nie przejmuj się większość mechaników nie bierze tego pod uwagę i szuka nie tam gdzie trzeba zrób tak jak pisałem wyżej aby wyeliminować podawanie LPG i PB podczas pracy na PB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Neo09 Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Jutro sprawdzę i napiszę. słychać pompkę paliwa jak przekręcasz stacyjkę? Nie wiem nigdy nie zwracałem uwagi. Jaki dźwięk ona wydaje? Cyka, puka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Jutro sprawdzę i napiszę. Nie wiem nigdy nie zwracałem uwagi. Jaki dźwięk ona wydaje? Cyka, puka? takie uuuuu prze 1-2 sekundy słychać z pod tylnej kanapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aslan Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 takie uuuuu prze 1-2 sekundy słychać z pod tylnej kanapy Mam taki sam problem. Pompę słuchać, gaz zakręciłem a auto nie odpala na benzynie. P10 GT 96" Co może być przyczyną? Silnik kręci, tak jak by coś paliwo odcinało. Na gazie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Mam taki sam problem. Pompę słuchać, gaz zakręciłem a auto nie odpala na benzynie. P10 GT 96" Co może być przyczyną? Silnik kręci, tak jak by coś paliwo odcinało. Na gazie spokój ja bym wyjął pompkę na wierzch i zobaczył czy syfu nie ma... diagnostyki nie robiłeś spinaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aslan Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Tak zrobiłem najpierw było 55 czyli brak błędów a później jak odłączyłem zupełnie przepływomierz to wyskoczył błąd 34 Czujnik spalania stukowego. Ostatnio udało mi się odpalić auto na gazie i przełączyć na benzynę i chodził ale barrrdzo nie równo i nie wkręcał się powyżej 2500 obr/min. Może wtryskiwacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi