Gość Pemo-PL Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Witam mam taki problem, od pewnego czasu instalacja dziwnie się zachowuje, jest to stag 50 (Primera P11 2.0 131KM 1997r SR20De), po pewnym czasie od odpalenie zaczyna mrugać czerwona i zielona dioda. Gaz się załącza lub nie albo po załączenie i przejechaniu jakiegoś odcinka przełącza się na benzynę. Byłem u gazownika podobno poustawiał i poczyścił, dodał zawór taki ze śrubką za silniczkiem krokowym i prze 2 dni było ok. Potem znowu to samo gazownik kazał wymienić świece i przewody co też zrobiłem ale to nic nie dało stwierdził ze to sterownik i ze 120zł wstawi mi tam zwykły przełącznik bo i tak nie warto nic lepszego. Moje pytanie jest takie czy takie zachowanie może być spowodowanie sondą lambda, auto na benzynie chodzi dobrze (jak ja sprawdzić,jakie napięcie, rezystancja i gdzie to sprawdzić). Czy takie zachowanie może być spowodowanie brakiem styku na przewodach od instalacji. Czy rzeczywiście sterownik mógł się zepsuć i działa w taki dziwny sposób. Proszę o pomoc bo już nie wiem co o tym myśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 podłącz pod lapka i zobacz co pokaże program, może się coś namieszało w ustawieniach, na centralce poza przełącznikiem PB/LPG pokazuje Ci tylko rezerwę gazu, ile masz zrobione na tej instalacji?? może już reduktor klęka, albo coś się elektrozawory zwieszają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pemo-PL Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Pojechałem do gazownika i miałem zamiar wymienić sterownik, okazało się na szczęście ze wiązka przewodów była uszkodzona i zanim wróciłem do domu gazownik zadzwonił ze auto do odbioru. Zrobiłem już 200km i jest. Wydaje mi się że jak miałem wymieniany silnik to ktoś te kable przekosił. Mam pytanie odnośnie sondy lambda jak bo sprawdzić wyczytałem gdzieś ze na złączu OBD1 pierwszy i ostatni pin u góry i tam napięcie ma być tylko nie wiem jakie ja mam 0.72-0.75 v ale czy to na pewno sygnał z sondy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 to do podajesz to dla cyrkonowej powiedzmy sygnał bogaty zobacz jak na cut ofie jest ,,, albo czy skacze na wolnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pemo-PL Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Obroty silnika na wolnych na gazie falują, sonda pokazuje ciągle to samo na ciepłym i zimnym silniku, na wysokich i niskich obrotach. Na benzynie obroty ok. Zastanawiam się czy oby na pewno w dobrym miejscu się podłączam pod tą lambdę. Nie wiem za bardzo co to jest to "cut ofie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 hamowanie silnikiem i wtedy musi być ubogo 0.2.-0,3 V a gdzie sprawdzasz to jakby co to czarny kabel od sondy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marekdaniel85 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Witam. Od momentu kiedy założyłem instalacje stag (ok. dwa miesiące temu)zauważyłem pewne zjawisko a mianowicie najczęściej po zmianie biegu słychać z okolic silnika(strona pasażera) przez sekundę może dwie takie trzeszczenie. Wydaje mi się że tego odgłosu wcześniej nie było. Czym to może być spowodowane?. Oprócz tego nie zauważyłem innych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 a reduktor gdzie masz?? i jaki i dokładnie o co chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.