Gość modzel Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Jestem posiadaczem nissana almery N16 1.5 benzyna 2000 rok i po pierwsze nie moge znależć miejsca położenia czujnika wału korbowego,a podrugie prosze o podanie ceny za kupu rozrządu i gdzie można kupić najtaniej.Wszystkim pomocnym dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 wydaje mnie sie że czujnik masz w aparacie zapłomowym ale nie jestem pewien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość modzel Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 wydaje mnie sie że czujnik masz w aparacie zapłomowym ale nie jestem pewien On nie ma aparatu zapłonopwego tylko moduły.Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekwaw Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Co do czujnika położenia wału poniżej masz ilustracje A co do rozrządzu to niestety nie pomogę bo na szczęście jeszcze wymieniać nie musiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość modzel Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Co do czujnika położenia wału poniżej masz ilustracje A co do rozrządzu to niestety nie pomogę bo na szczęście jeszcze wymieniać nie musiałem Dzięki za pomoc.Pozdarawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Ale wiesz o tym, że tu jest w rozrządzie łańcuch a nie pasek i nic nie trzeba wymieniac po zakupie czy tam określonym przebiegu. Robisz coś dopiero, jak ci czyjniki będą pokazywały błędy- tzn łańcuch sie rozciagnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość modzel Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Ale wiesz o tym, że tu jest w rozrządzie łańcuch a nie pasek i nic nie trzeba wymieniac po zakupie czy tam określonym przebiegu. Robisz coś dopiero, jak ci czyjniki będą pokazywały błędy- tzn łańcuch sie rozciagnie. Wiem że jest łańcuszek tym bardziej że nie jest to mój pierwszy nissan i nie jedyny bo mam jeszcze nową Primerę.Chodzi właśnie o to że zaczął mi szwankować.Wymieniłem czujnik położenia wałka rozrządu i wału korbowego a dalej jest bez zmian t.z.n falowanie,sam gaśnie i jest problem z uruchomieniem.Wszystko wskazuje że rozrzad jest do wymiany.Mam 150000 przebiegu.Pozdrawiam. Co do czujnika położenia wału poniżej masz ilustracje A co do rozrządzu to niestety nie pomogę bo na szczęście jeszcze wymieniać nie musiałem Dzieki znalazłem i wymieniłem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.