Gość MarcinOPI Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Czy może orientuje się ktoś gdzie są dobrzy fachowcy od naprawy skrzyni biegów do Terrano 1 2,7 TD bo zaczyna mi szumić na 3 i 5 biegu a okoliczne mechaniory nie chcą podjąć tematu. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 ja wiem gdzie, w okolicy mojej wioski jest taki magik który z tym sobie poradzi to TE okolice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinOPI Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 a może ktoś coś wie bliżej centrum Polski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Mam podobne pytanie, ktoś zna namiary na fachowca od skrzyni co by się podjął regeneracji w D21, Warszawa, Wołomin, Marki, Nieporęt te okolice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinOPI Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Mam podobne pytanie, ktoś zna namiary na fachowca od skrzyni co by się podjął regeneracji w D21, Warszawa, Wołomin, Marki, Nieporęt te okolice. W Pruszkowie jest gość który regeneruje te skrzynie cena ok 2000zł, znalazłem go na allegro, więc sam sobie naprawiłem. Kupiłem popsutą używkę za 250zł i z dwóch zrobiłem jedną, śmiga jak talala. Polecam manuala do roboty, choć skrzynia prosta jak budowa cepa, u mnie poszło łożysko na wałku głównym. Aha, wyjmowanie skrzyni w dwie osoby to masakra, lepiej zlecić to jakiemuś warsztatowi cena ok 150-200zł a samemu ją rozbierać i sprawdzać co dolega. Albo kupić od nowszego modelu i się nie martwić, tylko wały trza skracać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 z Pruszkowa też znalazłem na allegro.. skrzynie od maluszka składam i rozkładam już z pamięci ale, od nysy to bym sie nie podjął chyba. u mnie działa ..ale czasem zgrzytnie, czasem 1 albo R się nie chce wbić, a na N 5 słychać jaki rechocze trochę, więc chyba najwyższy czas zajrzeć. łożyska jak wymieniać to wszystkie, ciekawe ile komplet z uszczelniaczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.