Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Naprawa skrzyni biegów Terrano 1 2,7TD

Gość MarcinOPI

Rekomendowane odpowiedzi

Czy może orientuje się ktoś gdzie są dobrzy fachowcy od naprawy skrzyni biegów do Terrano 1 2,7 TD bo zaczyna mi szumić na 3 i 5 biegu a okoliczne mechaniory nie chcą podjąć tematu.

Pozdro.

• 3 miesiące temu...

Mam podobne pytanie, ktoś zna namiary na fachowca od skrzyni co by się podjął regeneracji w D21, Warszawa, Wołomin, Marki, Nieporęt te okolice.

Mam podobne pytanie, ktoś zna namiary na fachowca od skrzyni co by się podjął regeneracji w D21, Warszawa, Wołomin, Marki, Nieporęt te okolice.

W Pruszkowie jest gość który regeneruje te skrzynie cena ok 2000zł, znalazłem go na allegro, więc sam sobie naprawiłem. Kupiłem popsutą używkę za 250zł i z dwóch zrobiłem jedną, śmiga jak talala. Polecam manuala do roboty, choć skrzynia prosta jak budowa cepa, u mnie poszło łożysko na wałku głównym. Aha, wyjmowanie skrzyni w dwie osoby to masakra, lepiej zlecić to jakiemuś warsztatowi cena ok 150-200zł a samemu ją rozbierać i sprawdzać co dolega. Albo kupić od nowszego modelu i się nie martwić, tylko wały trza skracać ;)

z Pruszkowa też znalazłem na allegro..

skrzynie od maluszka składam i rozkładam już z pamięci ale, od nysy to bym sie nie podjął chyba. u mnie działa ..ale czasem zgrzytnie, czasem 1 albo R się nie chce wbić, a na N 5 słychać jaki rechocze trochę, więc chyba najwyższy czas zajrzeć.

łożyska jak wymieniać to wszystkie, ciekawe ile komplet z uszczelniaczami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...