Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[W10] przednia szyba

Friday71
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ktos z wrocławia zna sie na temacie ;) ?

Witam, miałem taki przypadek w zeszłym roku albo dalej - lało się do środka. Pojechałem na Czajkowskiego ( Po prawej stronie przed przejazdem jadąc od Krzywoustego). Chlopaki zalozyli mi na nowej uszczelce i jest ok ( -100 PLN w portfelu).

Z szybami jest jak z jajkiem albo gorzej bo szyba droższa.

Jesli ktos sie nie zna to lepiej zapłacić za robocizne 100 + szyba.Niż samemu wklejac i stracic szybe,a tam masz pewnosc ze ci dobrze wkleja. Samemu zle nacisniesz i bedzie kreska albo cos innego.

A wklejajac to musisz rozebrac podszybie,boczki w srodku na słupku ,czasmi słoneczniki odkrecic zeby sufitówki nie poprzecinac.i troche naciac nożykiem do tapet w srodku żeby drut do wycinania szyb przeszedł albo drut od migomatu może byc tego wiecej wyjdzie.i do tego sa potrzebne dwie osoby i moja twoja z drutem jeden w srodku drugi na zewnatrz i ciagnac,przy desce rozdzielczej to drut trzymaj przy szybie zeby deski i pociac. wycieta szybe wyciagasz i przygotowujesz rant na kabinie zeby równo było trzeba odciac te resztki starego kleju.położyc czarny podkład na rant i na szybe zeby szyba trzymała pozniej połozyc klej i szybe z uszczelka dobrze i rowno ja poprzyciskac nie za mocno zeby nie zrobił (trach) i po kilku godzinach załozyc podszybie i reszte odkreconych elementow.acha i trzeba podłozyc na dolnej czesci szyby miedzy szyba a rantem kawałeczek klocuszka żeby szyba nie zjechała ,pozniej go wyciagnac.

POWODZENIA I ZEBY NIE ZROBILO (TRACH)

Używki raczej nie polecam nowe jest nowei lepiej 50 zeta dołożycz czy kolo tego i kupic z zielonym pasem :whistle: oczywiscie o nowej mowie.

Zawsze lepiej słonce chroni i tak nie razi w oczy latem jak juz wymienisz czołowa szybe.

Akurat dzisiaj moj portfel chce uzywke za 100 zeta i sam zakladam

Nowa z montazem 400 (zielona z pasem)

No jest roznica ;)

Jakbym mial wszystko idealne to bez namysłu kupuje nowa ale powiedzmy ze auto ma pare lat to uzywka tez bedzie pasowac.

Pewnie jest roznica.

Musisz uważac żeby czasmi nie była uszczerbiona bo wiadomo ze moze szybcie zrobic wiesz jak ( ) oby nie.

to powodzenia

Wkleilem. W sumie napisze, ze trudne to nie jest ;) zobaczymy jak popada czy jest szczelna. A klocka nie trzeba bylo podkladac bo jest cos takiego plastikowego przykreconego do nadwozia.

Pozdro

Czasami jest a czasami sie uszkodzi przy wycinaniu.

To sie okaże w praniu czy nie cieknie:).

Jak dobrze klej położony bez żadnych przerw i dobrze docisnieta to powinno być oki.

To rady sie przydały.