liear Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Jak w temacie, gdzieś na forum znalazłem że na tył primery P-10 w sedanie pasują sprężyny od deawo nubiry kombi. Niestety nie mogę teraz znaleźć tego tematu w którym to wyczytałem. Chciałbym się zapytać innych użytkowników, czy to prawda, ewentualnie czym się sprężyny różnią, poza ceną bo w cenie jednej oryginalnej od primery będą 2-wie od nubiry kombi. Może ktoś zna rozmiary sprężyn na tył, ewentualnie doradzi jakie wsadzić na tył? Moja primerka jest z 91, z silnikiem 1.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Nie wiem czy pasuja od Nubiry i ewentualnie od jakiego innego pasuja. Sprezyny do P10 twoj rocznik sa to sprezyny walcowe. Srednica drutu 11,4 mm. Srednica wewnetrzna nawiniecia 130mm. Dlugosc swobodna 329,5mm. Sztywnosc sprezyny 17,7N/mm (czyli jak polozysz ciezar 1,8 kg na sprezyne ma sie ugiac 1mm). Mysle ze teraz dobierzesz jakies sprezyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liear Opublikowano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Poszukaj sprężyn z anglika - do 70zł/szt. Ja ostatnio u siebie wymieniłem na takowe i jest wszystko ok. Swoją droga sprawdź też stan zawieszenia amortyzatora. Dla zmartwienia napiszę że nówka to koszt 180zł/szt. Używka u okolicach 50zł/szt - też można brać z anglika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Kiedys czytałem na forum że do p11 kombi ,pasuja od dużego fiata niby ta sama srednica i auto stało troche wyżej niż w nissanach orginalnych. Pisano chyba o kombi i nie wiem czy by pasowały do p10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nicchi Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Voila: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/16321-p10w10-spreyny/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Jak w temacie, gdzieś na forum znalazłem że na tył primery P-10 w sedanie pasują sprężyny od deawo nubiry kombi. Niestety nie mogę teraz znaleźć tego tematu w którym to wyczytałem. Chciałbym się zapytać innych użytkowników, czy to prawda, ewentualnie czym się sprężyny różnią, poza ceną bo w cenie jednej oryginalnej od primery będą 2-wie od nubiry kombi. Może ktoś zna rozmiary sprężyn na tył, ewentualnie doradzi jakie wsadzić na tył? Moja primerka jest z 91, z silnikiem 1.6 Kolego już pisałem na ten temat, ale krótko ja mam wsadzone od nubiry kombi i już jeżdżę trochę na nich różnią się tylko grubością druta sprężyny, wszystko pasuje sam zakładałem tylko ściągacz do sprężyn musisz mieć. Tył wyżej stoi i nie siedzi kiedy wieziesz 5 osób tak jak to było na starych sprężynach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liear Opublikowano 11 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Kolego już pisałem na ten temat, ale krótko ja mam wsadzone od nubiry kombi i już jeżdżę trochę na nich różnią się tylko grubością druta sprężyny, wszystko pasuje sam zakładałem tylko ściągacz do sprężyn musisz mieć. Tył wyżej stoi i nie siedzi kiedy wieziesz 5 osób tak jak to było na starych sprężynach. Uff , jestem już w połowie roboty i wpadłem po napój energetyczny do domku ( bro ;P;)) , sprężynki pasują idealnie na tył od nubiry kombi. Troszkę mi ulżyło bo to prawie 100 w kieszeni została, czekają jeszcze na przodzie górne wachacze i już powoli zbieram na nie, przed zimą na pewno je zrobie... Jeszcze raz dziękuje forum za podpowiedz, bardzo się przydały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szeyker89 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 A czy te sprężyny od Nubiry Kombi będą również pasować do Primery P10 '94 r. 2.0 SLX ??? A jeśli tak to jakiej marki polecacie??? GH może ??? PS: czy od nubiry będzie pasował tył jak i przód do mojej primery??? Za pomoc z góry dziękuje -------------------- Czy pomoże mi ktoś w odpowiedzi ??? Czy te sprężyny będą również pasować do P10 2.0 SLX ??? Czy tylko tył czy i przód również ??? Czekam na odpowiedzi. Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.