Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12 2.2Dci] Mam problem z kontrolką abs'u ?

Gość kloon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Czy da się to skontrolować to poprzez mruganie kontrolki, jeśli tak to może ktoś podpowie jak ? Kiedyś znalazłem ten temat ale gdzieś mi uciekł a dziś siedzę od rana przed komputerem i nie potrafię zlokalizować tematu. Z góry dziękuję za pomoc.

Witam !!!

Czy da się to skontrolować to poprzez mruganie kontrolki, jeśli tak to może ktoś podpowie jak ? Kiedyś znalazłem ten temat ale gdzieś mi uciekł a dziś siedzę od rana przed komputerem i nie potrafię zlokalizować tematu. Z góry dziękuję za pomoc.

Nie bardzo wiem jaki masz dokladnie problem, bo nie opisales go dokladnie . Wiec moze ci ten post pomoze zanim kupisz nowy czujnik

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/66610-p12-problem-z-abs/page__p__740452__fromsearch__1entry740452

Mój problem polega na tym że wczoraj wjechałem na wyrwę w ulicy i w tym samym momencie zapaliła się kontrolka ABS kontrolka z hamulca ręcznego i "zgasł" prędkościomierz wraz z licznikiem kilometrów. Doszukałem się po kilku godzinach przekopywania się przez gąszcz danych w internecie i znalazłem co i jak z auto diagnostyką. Ale problem w tym że ( a próbowałem kilkukrotnie w rożnych wersjach ) kontrolka engine nie mruga. dziś zrzuciłem wszystkie koła i posprawdzałem wizualnie czy nie urwał się jakiś kabel ale wszystko jest w porządku. Czy macie jeszcze jakieś pomysły gdzie spojrzeć aby zlikwidować ten problem. Z góry dziękuję za okazaną pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...