Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

przepływomierz n16

Gość wojtek30

Rekomendowane odpowiedzi

Wymieniłem przepływkę w n16 2.2 di z 2000r i mam pytanko takie czy tzreba odpiąć akumulator aby komputer ją zresetował,a wymieniałem był słaby brak przyspieszenia ale zdaje mi sie że silnik nie pracuje tak pełną parą kiedyś szedł lepiej a turbina nic nie dymi.wię co robić odpala bez problemu.

Spotkałem się z taką instrukcją:

odpięcie akumulatora na noc, odpalenie auta i pozostawienie go aż do włączenia się wentylatora na chłodnicy.

Zmierz sobie jeszcze napięcia na przepływomierzu wg opisu na forum.

• 3 tygodnie później...

Witam,

Zamierzam wymienić przepływomierz, aktualnie w silniku pracuje przepływomierz Bosch o numerze: 0280218005, w serwisie boscha, powiedzieli mi że o tym numerze przepływki mogę sprowadzić z Niemiec za cenę około 430zł +koszta wysyłki, jednoczenie,poinformowali mnie że Bosch prowadzi w polsce sprzedaż przepływek o numerze 0986280232 która jest odpowiednikiem orginału a cena jej wynosi około 350zł, a jeżeli zwrócę stary przepływomierz to dostane zwrot pieniędzy w wysokości 105zł.

Co o tym sądzicie, przed wszystkim interesuje mnie czy parametry tych przepływomierzy są względem siebie takie same?

Czy ktoś już korzystał z takiego rozwiązanie i tej przepływki w silniku 2.2 DI, 2000r.

Dzięki z góry.

Witam,

Zamierzam wymienić przepływomierz, aktualnie w silniku pracuje przepływomierz Bosch o numerze: 0280218005, w serwisie boscha, powiedzieli mi że o tym numerze przepływki mogę sprowadzić z Niemiec za cenę około 430zł +koszta wysyłki, jednoczenie,poinformowali mnie że Bosch prowadzi w polsce sprzedaż przepływek o numerze 0986280232 która jest odpowiednikiem orginału a cena jej wynosi około 350zł, a jeżeli zwrócę stary przepływomierz to dostane zwrot pieniędzy w wysokości 105zł.

Co o tym sądzicie, przed wszystkim interesuje mnie czy parametry tych przepływomierzy są względem siebie takie same?

Czy ktoś już korzystał z takiego rozwiązanie i tej przepływki w silniku 2.2 DI, 2000r.

Dzięki z góry.

przepływka -232 to jest -005 tylko po regeneracji przeprowadzonej przez Bosch.

Czy przepływomierz po regeneracji wpływa inaczej na osiągi silnika, spalanie itp. od przepływomierza nowego ?? Jaka jest między nimi różnica w czasie eksploatacji samochodu?

dzięki wielkie za odpowiedź,

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...