krajesiak Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Mam pytanie, gdzie w P12 Kombi benzyna, znajduje się filtr paliwa. Słyszałem, że pod siedzeniem z tyłu. Jak się do niego dostać? Dam radę wymienić go samodzielnie, czy lepiej pojechać do mechanika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Mam pytanie, gdzie w P12 Kombi benzyna, znajduje się filtr paliwa. Słyszałem, że pod siedzeniem z tyłu. Jak się do niego dostać? Dam radę wymienić go samodzielnie, czy lepiej pojechać do mechanika? Podobno jest nie wymienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Nie podlega okresowej wymianie ale to nie znaczy że jest nie wymienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Śniadek Sylwester Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Filtr jest przy zbiorniku paliwa po lewej stronie za tylnym kolem. a tak dokladniej to pod bagaznikiem miedzy zderzakiem a kolem zapasowym. Mozna go podejrzec od tylu od strony zaczepu do holowania. Trzeba zdemontowac plastykowa oslone ktora laczy sie ze zderzakiem i podloga auta. Pozdrawiam. Edytowane 5 Stycznia 2011 przez szwedek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Filtr jest przy zbiorniku paliwa po lewej stronie za tylnym kolem. a tak dokladniej to pod bagaznikiem miedzy zderzakiem a kolem zapasowym. Mozna go podejrzec od tylu od strony zaczepu do holowania. Trzeba zdemontowac plastykowa oslone ktora laczy sie ze zderzakiem i podloga auta. Pozdrawiam. Wymieniales u siebie może? Jestem ciekaw czy odczules różnice? I jaki był stan filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Śniadek Sylwester Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Wymieniales u siebie może? Jestem ciekaw czy odczules różnice? I jaki był stan filtra. Nie wymienialem bo podobno jest nie wymienny ale w planie mam go wymienic bo mam juz przejechane 80tys km to pewnie troche sie zasyfil. Auto chodzi ok tylko przeraza mnie spalanie w miescie przy duzych korkach i teraz jak zimnawo to nawet do 18l/100km komputer pokazuje. Ale to chyba nie wina filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 U mnie też, nie ma mowy o tym, że się wymienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuniom Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Kurcze i ja mam problem z moi nissmo Cos mu odbiło i jak przedtem zapalał w ciągu 1-2 sek krecenia rozrusznikiem, to teraz czasami muszez 8 sekund kręcić Potem jak rusze to do 3 tys obrotu brakuje mu jakby benzynki i troszke szarpie a powyzej jest juz ok. Nie dzieje się tak zawsze. Silnik 1.8 + LPG, na gazie wszystko ładnie chodzi aż miło. Może koledzy macie jakieś sugestie od czego zacząć? Wczoraj wyjmowałem pompkę paliwa i w baku czysto i sama pompka czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraz44 Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 cześć też zastanawiam się nad tą wymianą w sumie to wg http://www.filtron.pl/pl/index.php?idp=15&fd=&Typ_Pojazdu=1&Marka=7922&FC_Marka=7922&Identyfikator1=30786&TYP_SILNIKA_P=QG18DE&Model=10578&SILNIK1=1.8+%28P12E%29&MOC=116#idn30786 filtr jest nw nie do wymiany może już to robiliście w swoich p12 pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Cześć, Odgrzeje troche ten temat i zapytam się o ten filtr paliwa. Czy jest już osoba która wymieniła ten filtr ? Jedni piszą że nie można inni że można a nikt nie napisał że "ja wymieniłem". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid5995 Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 I jak tam, jakieś informacje o filtrze paliwa w 1.8? Nie wyobrażam sobie filtra paliwa po 200 000 km ... Może producent przewidział że po 100 000 km auto wyzionie ducha i nie będzie potrzeba wymieniać tego filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 U mnie 415 kkm i filtr benzyny nie wymieniany nigdy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 U mnie 415 kkm i filtr benzyny nie wymieniany nigdy ;-) i słusznie bo filtra paliwa bez potrzeby się nie wymienia (sugerując się tylko znacznym przebiegiem), no chyba że ktoś ma za dużo kaski Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1964 Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 WITAM JA MAM 190 TYSIECY W NISSANIE P12 KOMBI I SMIGA TEZ SIE PYTALEM MECHANIKA Z NISSANA MOWIL ZE SIE NIE WYMIENIA....COZ CZAS POKAZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Jakby był w tym aucie-bo opinie rózne a nikt nie potwierdził to jak filtruje paliwo to jak mozna filtra czegokolwiek NIE wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 A w książce - instrukcji nie macie napisane? Na końcu mam tabelę do poszczególnych silników, a w niej rozpiska - co ile coś się kontroluje lub wymienia. W P11. 144 filtr paliwa po 30 tyś. Nikt nie spojrzał jak jest w P12? Czy nie macie książki / tabeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 W p12 benzyna filtra nie ma i tyle.Sitko na pompie chyba jest to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Fryc ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedricco Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Tak tak kolega Fryc ma rację ja w swojej P12 1.8 Bemzyna Hatchback Odkręciłem to coś to denko pod siedzieniem i tam filtra nie ma tylko pompa z pływakiem którą zastała paliwo i wskazuje poziom. A potwierdzam sprawdzane auto kilku krotnie pod tym kątem NIE MA! Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi