Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

lpg firmy elpigaz w nissanie p12

szaman32
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jestem nowy wiec prosze o wyrozumiałość

mam nissana p12 1,8 2004r z instalacja stella OBD i reduktorem Vega-i założoną około 6-ciu miesiecy temu.

i mam taki problem

po początkowej regulaci jak wciskalem gaz do dechy to mi sie strasznie mulił samochód dopiero jak popuszczałem gazu to dostawał "kopa"

pojechałem do gazownika na regulacje to teraz jak gwałtownie nacisne gaz to przez chwilke szarpie mi silnikiem

nadmieniam ze cały czas na wolnych obrotach na luzie silnikiem co jakis czas mo zatrzesie a na bezynie tego niema

gazownik stwierdził ze to musi byc wina cewki ale mi sie nie chce w to wieżyć.

czy ktos ma jakies propozycje jak ten problem rozwiazac? co może byc przyczyna. świece byly wymienione na nowe

prosze o pomoc

jak by była cewka to to samo by było na PB, jakie masz wtryskiwacze??

pewnie trzeba podregulowac instalację, daj ustawienia z programu i mapy jak wyglądają?? miałeś strojenie podczas jazdy??

heheh chyba się razem wstrzeliliśmy :D

witam

wtryski mam 3 omowe zielone dokładniej powiem jak znajde wydruk z instalacji

cewki mam po jednaj na każdy cylinder

ustawiana instalka była podczas jazdy

pali mi w trasie około 10l gazu

czy ktos podpowie mi jaki kabel mam kupic i jaki program użyć zebym mogł wrzucić fotki z ustawień

z kablem nie ma problemu natomiast jak sie podepniesz to gaziarz może ci skasować gwarancje i jak masz takie wtryki jak myślę to owszem problem w Cewce ale w cewce tego elektrozaworu co udaje wtryskiwacz gazowy będzie za wolny chętnie bym zobaczył jakie masz czasy wtrysku na wolnych ,,,

jak olewasz gazownika to Ci pomożemy jak narazie to szykuj sie na wymiane wtryskiwaczy start od 186zł do 400 zł te co ty masz nowe kosztują 115zł ,,,

soft chyba można sciągnąć z ich strony a kabelek szukaj na allegro do 40 zł ...

wtryski do wymiany, daj im do zwrotu za pokrywę, bo można to zrobić bez konieczności wycinania otworu, kolektor prawdopodobnie nie zdejmowany do wiercenia i z tego co widzę to źle zrobione nawierty bo tak podeszło się wiertarką :dribble:

ale czemu mam wymieniac wtryskiwacze jak mam inatalke od pol roku

jak gostek zle dobrał wtryski to chyba powinien wymienic na gwarancji?

no nie załamuj mnie

chyba kolektor powinno sie sciagac do rozwiercania nie?

przeciez opilki moga wleciec do silnika!

chyba pojade do innego gazownika zeby na to luknal i bede mial wtedy podstawe zeby goscia zbluzgac

ale czemu mam wymieniac wtryskiwacze jak mam inatalke od pol roku

jak gostek zle dobrał wtryski to chyba powinien wymienic na gwarancji?

no nie załamuj mnie

chyba kolektor powinno sie sciagac do rozwiercania nie?

przeciez opilki moga wleciec do silnika!

chyba pojade do innego gazownika zeby na to luknal i bede mial wtedy podstawe zeby goscia zbluzgac

odnośnie wtryskiwaczy to proponuje wymienić na lepsze ale na tych też będziesz jeździł ale tylko jeździł a nie cieszył się z jazdy, jak wymienisz na coś lepszego to wtedy zrozumiesz o co mi chodziło, to co masz wymaga częstej kalibracji bo nie trzyma parametrów, ale też się na tym jeździ i niektórym to nie przeszkadza

tak kolektor powinno się zdejmować do wiercenia, aby opiłki nie leciały, a i wtedy można zrobić ładne nawierty zaraz przy wtryskach PB a nie jakoś tak dziwnie jak Ty masz

witam

mam pytanko czy ten gazownik bedzie mógl mi wymienic te wtryski na Magic Jet-a bez straty gwarancji?

jak bedzie róznica po wymianie wtrysków? bedzie mocniejszy? mniej spalał gazu?

witam

mam pytanko czy ten gazownik bedzie mógl mi wymienic te wtryski na Magic Jet-a bez straty gwarancji?

jak bedzie róznica po wymianie wtrysków? bedzie mocniejszy? mniej spalał gazu?

ale co przez to rozumiesz??, że pójdziesz do Pana gazownika i powiesz: prosze mi zmienić wtryskiwacze na MJ bo słyszałem, ze te co Pan zamontował są nie całkiem OK do mojego auta, i to najlepiej na swój koszt w ramach gwarancji, a wtedy Pan Gazownik mówi: za dużo się Pan naczytał internetu, nie takie auta puszczałem na valdkach i było gitt a Pan tu narzeka..

albo pójdziesz do Pana Gazownika i powiesz: kupiłem listwę MJ i proszę mi wymienić i wystroić instalację, a wtedy Pan Gazownik odpowie ależ proszę bardzo, żaden problem wymiana kosztuje tyle i tyle.

w żadnym z tych przypadków nie tracisz gwarancji, gwarancję masz na podzespoły a montaż to sam widzisz jaki jest, czyli nie wiem czy ta gwarancja jest coś warta

różnice poczujesz jak wymienisz, silnik inaczej gada szybciej się wkręca itd.

czyli co radzisz

kupic wtryski na necie i podjechac do gazownika zeby mi zamontowal i ustawil a te zeby sobie w d.. wstawił

podobno ten gosc jest dobry od gazu (wielu go polecało) wiec nie wiem co jest grane

mam jeszcze jedno pytanko czy ta instalke idzie ustawic zeby po przekroczeniu jakis obrotow samoczynnie przełanczał sie na gaz (bez czekania az uplunie jakis czas oczywiscie na ciepłym silniku)

czyli co radzisz

kupic wtryski na necie i podjechac do gazownika zeby mi zamontowal i ustawil a te zeby sobie w d.. wstawił

podobno ten gosc jest dobry od gazu (wielu go polecało) wiec nie wiem co jest grane

mam jeszcze jedno pytanko czy ta instalke idzie ustawic zeby po przekroczeniu jakis obrotow samoczynnie przełanczał sie na gaz (bez czekania az uplunie jakis czas oczywiscie na ciepłym silniku)

jak nie robisz tego sam to i tak musisz do niego podjechać, to jedź i zapytaj ile będzie kosztować przełożenie listwy

podobno jest dobry ale....

ale dokładnie o co chodzi, sekwencja przełącza się w zależności od temperatury a nie obrotów, chyba, ze gazmen nie radzi sobie z ustawieniami to wtedy podpiera się PB i przełączaniem w zalezności od obrotów, na ciepłym silniku zazwyczaj ustawia się 8s i przełączą na LPG

ja mam min po 2 sek na ciepłym 32 stopnie teraz jakiegoś syfa zalałem bo mi poprzygasał na odpaleniu ,,,,

co do wymiany listwy to troszkę Dino sobie jaja porobił bo równie dobrze gazownik Ci powie żebyś sie o drzewo ,,,,wy.... no miej na uwadze że listwa kosztuje na około 200 zł przełączenie 4 rech wtyczek i ew rozwiercenie dysz na mniejszy otwór jak masz na waldkach o jakieś 0.2 mmm jeśli było super ustawione na nich jak jakiś niedaj Bóg mnożnik startowy 1.6 mmm i pentla na wysokich ,,,, i podpięcie 5 wężyków wiem że za to potrafią krzyczeć i 200 zł ,,,, ale wiecej jak 50 bym nie dał ,,,, oczywiście MJ to takie minimum ,,, jak byś chciał dołożyć i mieć fajnie ew samemu to pojedynczo na MJ lub Hana ,,, i pomyśl tak

że ja zapominam że mam gaz i nie wiem kiedy się przełącza i jak go pałuje do 7000 rpm to mi nic nie szarpie dusi sie czy coś ,,, i zawsze mogę przełączyć na pb ,,,,TYLKO Po co ????

spytaj sie jeszcze o wtryski Hana są już na allegro H2000

jak masz zamiar pojeździć tym nissmo to hana i będziesz zadowolony, zapomnisz, że masz gaz w aucie

http://moto.allegro.pl/listing.php/search?string=hana&from_showcat=1&category=18846&change_view=1

czarna - 27-34KM z cylindra

czerwona - 35-40KM z cylindra

zielona - 41-50 KM z cylindra

to tak w przybliżeniu

stroi się ciśnieniem gazu na reduktorze, hanek się nie wierci

tak to jest jak ma być tanio, a nie ważne jaka instalacja i jak zamontowana, wtedy po czasie aby dojść do ładu trzeba zapłacić

no to z tym, co masz to naciągnęli Cię i to bardzo, ostatnio chyba za 2800 kolega z forum zakładał STAG-a na hankah, a Twoje elementy to hmmmm....