szaman32 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 witam jestem nowy wiec prosze o wyrozumiałość mam nissana p12 1,8 2004r z instalacja stella OBD i reduktorem Vega-i założoną około 6-ciu miesiecy temu. i mam taki problem po początkowej regulaci jak wciskalem gaz do dechy to mi sie strasznie mulił samochód dopiero jak popuszczałem gazu to dostawał "kopa" pojechałem do gazownika na regulacje to teraz jak gwałtownie nacisne gaz to przez chwilke szarpie mi silnikiem nadmieniam ze cały czas na wolnych obrotach na luzie silnikiem co jakis czas mo zatrzesie a na bezynie tego niema gazownik stwierdził ze to musi byc wina cewki ale mi sie nie chce w to wieżyć. czy ktos ma jakies propozycje jak ten problem rozwiazac? co może byc przyczyna. świece byly wymienione na nowe prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 tak na początek porób fotki z pod maski jak to wygląda tak na początek to nie ma prawa szarpnąć silnikiem i z tego co piszesz to za 1 i drugim razem źle ustawiona jest instalacja ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 jak by była cewka to to samo by było na PB, jakie masz wtryskiwacze?? pewnie trzeba podregulowac instalację, daj ustawienia z programu i mapy jak wyglądają?? miałeś strojenie podczas jazdy?? heheh chyba się razem wstrzeliliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 jakoś tak ..wyszło zobaczymy a bo 1.8 ma cewki prosto na świecach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 jakoś tak ..wyszło zobaczymy a bo 1.8 ma cewki prosto na świecach ? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaman32 Opublikowano 13 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 witam wtryski mam 3 omowe zielone dokładniej powiem jak znajde wydruk z instalacji cewki mam po jednaj na każdy cylinder ustawiana instalka była podczas jazdy pali mi w trasie około 10l gazu czy ktos podpowie mi jaki kabel mam kupic i jaki program użyć zebym mogł wrzucić fotki z ustawień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 z kablem nie ma problemu natomiast jak sie podepniesz to gaziarz może ci skasować gwarancje i jak masz takie wtryki jak myślę to owszem problem w Cewce ale w cewce tego elektrozaworu co udaje wtryskiwacz gazowy będzie za wolny chętnie bym zobaczył jakie masz czasy wtrysku na wolnych ,,, jak olewasz gazownika to Ci pomożemy jak narazie to szykuj sie na wymiane wtryskiwaczy start od 186zł do 400 zł te co ty masz nowe kosztują 115zł ,,, soft chyba można sciągnąć z ich strony a kabelek szukaj na allegro do 40 zł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaman32 Opublikowano 13 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 oto zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 wtryski do wymiany, daj im do zwrotu za pokrywę, bo można to zrobić bez konieczności wycinania otworu, kolektor prawdopodobnie nie zdejmowany do wiercenia i z tego co widzę to źle zrobione nawierty bo tak podeszło się wiertarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaman32 Opublikowano 13 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 ale czemu mam wymieniac wtryskiwacze jak mam inatalke od pol roku jak gostek zle dobrał wtryski to chyba powinien wymienic na gwarancji? no nie załamuj mnie chyba kolektor powinno sie sciagac do rozwiercania nie? przeciez opilki moga wleciec do silnika! chyba pojade do innego gazownika zeby na to luknal i bede mial wtedy podstawe zeby goscia zbluzgac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 ale czemu mam wymieniac wtryskiwacze jak mam inatalke od pol roku jak gostek zle dobrał wtryski to chyba powinien wymienic na gwarancji? no nie załamuj mnie chyba kolektor powinno sie sciagac do rozwiercania nie? przeciez opilki moga wleciec do silnika! chyba pojade do innego gazownika zeby na to luknal i bede mial wtedy podstawe zeby goscia zbluzgac odnośnie wtryskiwaczy to proponuje wymienić na lepsze ale na tych też będziesz jeździł ale tylko jeździł a nie cieszył się z jazdy, jak wymienisz na coś lepszego to wtedy zrozumiesz o co mi chodziło, to co masz wymaga częstej kalibracji bo nie trzyma parametrów, ale też się na tym jeździ i niektórym to nie przeszkadza tak kolektor powinno się zdejmować do wiercenia, aby opiłki nie leciały, a i wtedy można zrobić ładne nawierty zaraz przy wtryskach PB a nie jakoś tak dziwnie jak Ty masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 tak jak pisałem nie pomyliłem się co do psełdo wtrysków ..kiepskie do 30% różnic w wydatku gazu i sonda ma z tego sobie zrobić średnią dramat.zażądaj minimum Magic JEt .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaman32 Opublikowano 14 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 witam mam pytanko czy ten gazownik bedzie mógl mi wymienic te wtryski na Magic Jet-a bez straty gwarancji? jak bedzie róznica po wymianie wtrysków? bedzie mocniejszy? mniej spalał gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 witam mam pytanko czy ten gazownik bedzie mógl mi wymienic te wtryski na Magic Jet-a bez straty gwarancji? jak bedzie róznica po wymianie wtrysków? bedzie mocniejszy? mniej spalał gazu? ale co przez to rozumiesz??, że pójdziesz do Pana gazownika i powiesz: prosze mi zmienić wtryskiwacze na MJ bo słyszałem, ze te co Pan zamontował są nie całkiem OK do mojego auta, i to najlepiej na swój koszt w ramach gwarancji, a wtedy Pan Gazownik mówi: za dużo się Pan naczytał internetu, nie takie auta puszczałem na valdkach i było gitt a Pan tu narzeka.. albo pójdziesz do Pana Gazownika i powiesz: kupiłem listwę MJ i proszę mi wymienić i wystroić instalację, a wtedy Pan Gazownik odpowie ależ proszę bardzo, żaden problem wymiana kosztuje tyle i tyle. w żadnym z tych przypadków nie tracisz gwarancji, gwarancję masz na podzespoły a montaż to sam widzisz jaki jest, czyli nie wiem czy ta gwarancja jest coś warta różnice poczujesz jak wymienisz, silnik inaczej gada szybciej się wkręca itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaman32 Opublikowano 14 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 czyli co radzisz kupic wtryski na necie i podjechac do gazownika zeby mi zamontowal i ustawil a te zeby sobie w d.. wstawił podobno ten gosc jest dobry od gazu (wielu go polecało) wiec nie wiem co jest grane mam jeszcze jedno pytanko czy ta instalke idzie ustawic zeby po przekroczeniu jakis obrotow samoczynnie przełanczał sie na gaz (bez czekania az uplunie jakis czas oczywiscie na ciepłym silniku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 czyli co radzisz kupic wtryski na necie i podjechac do gazownika zeby mi zamontowal i ustawil a te zeby sobie w d.. wstawił podobno ten gosc jest dobry od gazu (wielu go polecało) wiec nie wiem co jest grane mam jeszcze jedno pytanko czy ta instalke idzie ustawic zeby po przekroczeniu jakis obrotow samoczynnie przełanczał sie na gaz (bez czekania az uplunie jakis czas oczywiscie na ciepłym silniku) jak nie robisz tego sam to i tak musisz do niego podjechać, to jedź i zapytaj ile będzie kosztować przełożenie listwy podobno jest dobry ale.... ale dokładnie o co chodzi, sekwencja przełącza się w zależności od temperatury a nie obrotów, chyba, ze gazmen nie radzi sobie z ustawieniami to wtedy podpiera się PB i przełączaniem w zalezności od obrotów, na ciepłym silniku zazwyczaj ustawia się 8s i przełączą na LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 ja mam min po 2 sek na ciepłym 32 stopnie teraz jakiegoś syfa zalałem bo mi poprzygasał na odpaleniu ,,,, co do wymiany listwy to troszkę Dino sobie jaja porobił bo równie dobrze gazownik Ci powie żebyś sie o drzewo ,,,,wy.... no miej na uwadze że listwa kosztuje na około 200 zł przełączenie 4 rech wtyczek i ew rozwiercenie dysz na mniejszy otwór jak masz na waldkach o jakieś 0.2 mmm jeśli było super ustawione na nich jak jakiś niedaj Bóg mnożnik startowy 1.6 mmm i pentla na wysokich ,,,, i podpięcie 5 wężyków wiem że za to potrafią krzyczeć i 200 zł ,,,, ale wiecej jak 50 bym nie dał ,,,, oczywiście MJ to takie minimum ,,, jak byś chciał dołożyć i mieć fajnie ew samemu to pojedynczo na MJ lub Hana ,,, i pomyśl tak że ja zapominam że mam gaz i nie wiem kiedy się przełącza i jak go pałuje do 7000 rpm to mi nic nie szarpie dusi sie czy coś ,,, i zawsze mogę przełączyć na pb ,,,,TYLKO Po co ???? spytaj sie jeszcze o wtryski Hana są już na allegro H2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaman32 Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 to moze podacie mi konkretnie jakie wtryski zamontowac bo juz sam nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 jak masz zamiar pojeździć tym nissmo to hana i będziesz zadowolony, zapomnisz, że masz gaz w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaman32 Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 mozesz dac mi jakies namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 http://moto.allegro.pl/listing.php/search?string=hana&from_showcat=1&category=18846&change_view=1 czarna - 27-34KM z cylindra czerwona - 35-40KM z cylindra zielona - 41-50 KM z cylindra to tak w przybliżeniu stroi się ciśnieniem gazu na reduktorze, hanek się nie wierci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaman32 Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 czyli wymiana kosztowala by mnie okolo 500 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 tak to jest jak ma być tanio, a nie ważne jaka instalacja i jak zamontowana, wtedy po czasie aby dojść do ładu trzeba zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaman32 Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 to ile kosztuje założenie dobrej instalki bo ja dałem 3000 i miała byc super jest to instalacja obd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 no to z tym, co masz to naciągnęli Cię i to bardzo, ostatnio chyba za 2800 kolega z forum zakładał STAG-a na hankah, a Twoje elementy to hmmmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi