Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

lpg firmy elpigaz w nissanie p12

szaman32
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

to OBD w stagu i tak nie działa z każdym autkiem i wogule wiecej z tym problemów niż radości a jak masz takie wtryski to nic nie pomoże ,,,

z tym wydatkiem to jeszcze inaczej z mojego doświadczenia to tak ...

u mnie SR20 1998ccm początkowy mnożnik 1,23x przy 1 Bar...

wiec całkiem fajnie by wyszło przy 1.8 silniku ,,, koło 1.1 x nie wiem jak z czasami jest przy QG18,,,,

to OBD w stagu i tak nie działa z każdym autkiem i wogule wiecej z tym problemów niż radości a jak masz takie wtryski to nic nie pomoże ,,,

z tym wydatkiem to jeszcze inaczej z mojego doświadczenia to tak ...

u mnie SR20 1998ccm początkowy mnożnik 1,23x przy 1 Bar...

wiec całkiem fajnie by wyszło przy 1.8 silniku ,,, koło 1.1 x nie wiem jak z czasami jest przy QG18,,,,

widzisz przyjacielu, to My nie zajmujemy się zakłądaniem instalacji zawodowo, a o takie sprawy się pytasz, to co można pomyśleć o zakładzie, który zakłada za kasę instalację i wkłada do auta za wolne wtryski i opowiada klientowi, że tak mam byc, bo na LPG jest odczuwalny spadek mocy ale za to taniej się jeździ, albo do sekwencji ząłoży emulator lambady bo mu check wyskakuje,

a zapomniałem że na wiertkach 3 mm a hana ma wylot 4mm i zwiększa sie wydatek ,,,

no i to z tym OBD to wygląda tak jak byś miał nissana 350z z silnikiem 1,6l niby wszystko super a jednaj kiepsko jeździ ,,,

Witam, wiem ze temat już był kilka razy wałkowany, ale nie mogę znaleźć informacji na temat świec do silnika QG18DE. Mam Primere P12 1.8 z przebiegiem ok 80000. Gaz założyłem STAG-a ok 3000 km temu. Chciałbym wymienić świece - profilaktycznie - bo nie wiem kiedy były wymieniane na takie które najlepiej pasują do gazu. A i słyszałem że trzeba co jakiś czas regulować zawory. Proszę o info na ten temat.

No niby tak ale wole kupić sprawdzone świece przez innych, tak żeby autko jeździło bez problemów. A w sklepach często "wciskają" klientom to co jest najwygodniejsze w sprzedaży.

Edytowane przez kolmar

mi gosciu dobrał według katalogu

mozesz wejsc na stronke NGK i tam według modelu dobieżesz swiece

napewno na sklepie tego modelu nie beda mieli bo jest to rzadki model swiecy

• 1 miesiąc temu...

dokładnie o tym samym się przekonałem.

instalacja Elipgaz, za 2500-3000 tys zł to syf.

Auto nie przyspiesza

Nie wkręca się na obroty tak jak powinien

Na podjazdach traci moc jak sqryczybyk

Ja narazie, z braku kasy ( na nowe wtryski i wszystko), robię tak, że jak chce dojechać z A do B i nie przekraczać 4tys RPM, jadę na gazie.

Jak komuś chce uciec, lub trochę poszaleć, przełączam się na PB. bo na gazie to zero dynamiki, zwłaszcza przy CVT które posiadam.

Daje KickDown, a on zaczyna przy 3.5 i kończy przy 4200 wielkim ryczeniem, przełączam się na PB, KickDown zaczyna przy 5.5 i kończy przy 6.5 :/ To mówi za wszystko :(

dokładnie o tym samym się przekonałem.

instalacja Elipgaz, za 2500-3000 tys zł to syf.

Auto nie przyspiesza

Nie wkręca się na obroty tak jak powinien

Na podjazdach traci moc jak sqryczybyk

Ja narazie, z braku kasy ( na nowe wtryski i wszystko), robię tak, że jak chce dojechać z A do B i nie przekraczać 4tys RPM, jadę na gazie.

Jak komuś chce uciec, lub trochę poszaleć, przełączam się na PB. bo na gazie to zero dynamiki, zwłaszcza przy CVT które posiadam.

Daje KickDown, a on zaczyna przy 3.5 i kończy przy 4200 wielkim ryczeniem, przełączam się na PB, KickDown zaczyna przy 5.5 i kończy przy 6.5 :/ To mówi za wszystko :(

wtryski Valtec ,,,t30????