Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

150 i nic wiecej :(

Gość obcy87

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. V max mojej Micry K11 1,3 16V to 150 KM/h jest miejsce pod pedałem, dodaje gazu,auto wyje, ale nic wiecej sie nie dzieje....Nawet nie ma 151...

Czy jest jakaś blokada elektroniczna czy coś że prędkość nawet o 1 km nie wzrośnie??? Wiem ze to nie wyścigówka ale powinna chyba więcej iść....

Czasami pod pedałem gazu jest jakis plastik zeby pewnie nie poszedł niżej.

Chyba że jakaś blokada i wiecej ani rusz.

Mam pytanie. V max mojej Micry K11 1,3 16V to 150 KM/h jest miejsce pod pedałem, dodaje gazu,auto wyje, ale nic wiecej sie nie dzieje....Nawet nie ma 151...

Czy jest jakaś blokada elektroniczna czy coś że prędkość nawet o 1 km nie wzrośnie??? Wiem ze to nie wyścigówka ale powinna chyba więcej iść....

Sprawdź filtry,powietrza czy jest drożny i da radę podać tyle powietrza ile jest potrzebne do rozwinięcia pełnej mocy.To samo z filtrem paliwa (kiedy je wymieniałeś?)

Coś chyba jest na rzeczy, bo Twoje autko powinno bez problemu jechać te 20km/h więcej. Moja k11 1.3 leciała z trójką pasażerów i kierowcą na A1 175 km/h.

Blokady są w nissanach, ale chyba jednak w tych nowszych np.: X-trail 2008 2.0 dCi do 30kkm ma ograniczenie do 209 km/h - po przekroczeniu 30kkm pojawiła się informacja, że silnik się dotarł i została zdjęta blokada, a autko pojechało 215 km/h (sprawdzone na niemieckiej autostradzie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...