Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wskażnik tempertury

Gość swierzak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie .Stałem sie posiadaczem od miesiąca Nissana Terrano 2.4 benzyna z LPG.Rok 1991.

Jestem nowy w tym klubie miłosników Nissana.

Na początek chciałbym prosić o pomoc w naprawie wskażnika temperatury silnika.Nie pokazuje mi nic.Ale nie wiem co sie dzieje bo jak ma byc po wyłaczeniu zaplonu?Bo u mnie po wyłączeniu zapłonu idzie na fula czyli 100.a jak włacze idzie na zero ale po nagrzaniu tez nic nie pokazuje.Czy on ma iść na fula po wyłaczeniu kluczyka.Bo np.paliwo idzie na zero.

W zwiazku z tym ze jestesmy prawie sasiadami do Ci napisze. Wskaznik temperatury po wylaczeniu zaplonu ma zejsc na zero tak jak poziom paliwa. Musisz odnalezs ten czujnik ktory podaje temperature na deske i zobaczyc moze zsunal sie z niego przewod. Koledzy z terrano powiedza Ci tez jak masz sprawdzic sam czujnik czy jest dobry. W nissanach to raczej wskazniki poziomu paliwa oszukuja.

W zwiazku z tym ze jestesmy prawie sasiadami do Ci napisze. Wskaznik temperatury po wylaczeniu zaplonu ma zejsc na zero tak jak poziom paliwa. Musisz odnalezs ten czujnik ktory podaje temperature na deske i zobaczyc moze zsunal sie z niego przewod. Koledzy z terrano powiedza Ci tez jak masz sprawdzic sam czujnik czy jest dobry. W nissanach to raczej wskazniki poziomu paliwa oszukuja.

Własnie sprawdzałem czujnik,przewod jest ok.Ale czujnika nie bardzo umiem sprawdzić.Moze to wskaznik szaleje.Dziwne ze po wyłaczeniu kluczyka idzie na fula????

Własnie sprawdzałem czujnik,przewod jest ok.Ale czujnika nie bardzo umiem sprawdzić.Moze to wskaznik szaleje.Dziwne ze po wyłaczeniu kluczyka idzie na fula????

Witam,

Ja miałem identyczny objaw 10 lat temu we Fiacie Uno. Zaśniedział mi ujemny przewód z akumulatora wewnątrz klemy. Też się działy różne cuda. Silnik odpalał i wszystko działało oprócz właśnie tego, że nieraz ten wskaźnik wariował.

Pozdrawiam

Piotr

Witam,

Ja miałem identyczny objaw 10 lat temu we Fiacie Uno. Zaśniedział mi ujemny przewód z akumulatora wewnątrz klemy. Też się działy różne cuda. Silnik odpalał i wszystko działało oprócz właśnie tego, że nieraz ten wskaźnik wariował.

Pozdrawiam

Piotr

Dzięki za podpowiedz,jutro to sprawdze.Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...