Gość ŁukaszZ Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Witam Mam pytanko. Ale to od poczatku Mam nissana primere p11 1,6 16v z 97 roku Auto miało zamontowany gaz vialle jednak został on wymontowany z powodu kosztownej awarii oraz kłopotow z przegladami itp. Autko przywiezione było z Holandii jakies 5 lat temu. Od samego poczatku dało sie wysłyszec metaliczne odgłosy z silnika podczas dodawania gazu. Odgłos powrównywalny jest do tego, jakby na wibrującym metalowym elemencie połozono kilka monet Osatnim czasem odgłosy sa coraz głosniejsze, niestety. W silniku poza wymiana uszczelek pod wtryskiwaczami po demontazu gazy nie było robione nic. Oleje oraz inne płyny wymieniane regularnie. Stad pytanie do Was. Co to moze byc? Bede bardzo wdzieczny za informacje:) pozdrawiam serdecznie; łukasz z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Sprawdz czy osłona kolektora nie jest luzna albo przerdzewiała.Przy dodawaniu gazu może wibrować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 a w wersji mniej optymistycznej łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Trzeba mieć nadzieję:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość salwa_87 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Kolego jak juz bedziesz wiedział co to jest to napisz.. ja mam podobnie tylko ze u mnie taki dzwiek słychac dopiero jak przekraczam 5.5 tys obr/min... i tez sie boje czy to nie lancuch juz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ŁukaszZ Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Kolego jak juz bedziesz wiedział co to jest to napisz.. ja mam podobnie tylko ze u mnie taki dzwiek słychac dopiero jak przekraczam 5.5 tys obr/min... i tez sie boje czy to nie lancuch juz... Witam Tak sie składa, że byłem za granica i nie miałem autka przy sobie, na ile miałem czas to sprawdziłem i wiem ze osłona kolektora jest ok. Czyli podejrzewam ze łancuch. Ponoc w łancuchach to normalne ze cos tam wibruje, wiec narazie chwile poczekam... jak problem bedzie sie nasilał to bede cos robił w tym kierunku. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wserwis Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Ja miałem podobny problem. Rozebrałem nawet skrzynie w celu sprawdzenia. Metaliczny odgłos. Okazało się, że była to sprężynka od biegów pod lewarkiem na dole przed krzyżakiem. Wpadała w drgania i się tłukła. Nasmarowanie i skrócenie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.