Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Metaliczne opdgłosy przy dodawaniu gazu

Gość ŁukaszZ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanko.

Ale to od poczatku

Mam nissana primere p11 1,6 16v z 97 roku

Auto miało zamontowany gaz vialle jednak został on wymontowany z powodu kosztownej awarii oraz kłopotow z przegladami itp.

Autko przywiezione było z Holandii jakies 5 lat temu.

Od samego poczatku dało sie wysłyszec metaliczne odgłosy z silnika podczas dodawania gazu.

Odgłos powrównywalny jest do tego, jakby na wibrującym metalowym elemencie połozono kilka monet

Osatnim czasem odgłosy sa coraz głosniejsze, niestety.

W silniku poza wymiana uszczelek pod wtryskiwaczami po demontazu gazy nie było robione nic.

Oleje oraz inne płyny wymieniane regularnie. Stad pytanie do Was. Co to moze byc?

Bede bardzo wdzieczny za informacje:)

pozdrawiam serdecznie; łukasz z

Sprawdz czy osłona kolektora nie jest luzna albo przerdzewiała.Przy dodawaniu gazu może wibrować

• 4 tygodnie później...

Kolego jak juz bedziesz wiedział co to jest to napisz.. ja mam podobnie tylko ze u mnie taki dzwiek słychac dopiero jak przekraczam 5.5 tys obr/min... i tez sie boje czy to nie lancuch juz...

Witam

Tak sie składa, że byłem za granica i nie miałem autka przy sobie, na ile miałem czas to sprawdziłem i wiem ze osłona kolektora jest ok.

Czyli podejrzewam ze łancuch. Ponoc w łancuchach to normalne ze cos tam wibruje, wiec narazie chwile poczekam... jak problem bedzie sie nasilał to bede cos robił w tym kierunku. Pozdr

• 2 miesiące temu...

Ja miałem podobny problem. Rozebrałem nawet skrzynie w celu sprawdzenia. Metaliczny odgłos. Okazało się, że była to sprężynka od biegów pod lewarkiem na dole przed krzyżakiem. Wpadała w drgania i się tłukła. Nasmarowanie i skrócenie pomogło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...